Vlagyimir Putyin orosz elnök a kormánnyal csütörtökön tartott videókonferenciáján azt javasolta, vonják "külső irányítás" alá a bezáró külföldi cégeket.

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is szankciókat szabott ki az ország ellen. A kezdeményezéshez cégek és művészek is csatlakoztak, például az orosz delegációt a következő cannes-i fesztiválról is kizárták, Vaszilij Petrenko karmester felfüggesztette oroszországi munkáit, és az Emmy-díjért sem indulhat orosz állami produkció. Miután az IKEA, majd a McDonald’s is bejelentette, hogy felfüggeszti tevékenységét az országban, kígyózó sorok alakultak ki az intézmények előtt.

Putyin azt hangsúlyozta, Oroszország nem szeretne elzárkózni, és minden partnerével szeretne együttműködni. Kiemelte azt is, hogy az országban maradó külföldi befektetők jogait a kormánynak védenie kell, írja a Blikk

A bezáró külföldi cégek esetében pedig gyors fellépést sürgetett, azt mondta, “külső irányításra” van szükség ezeknél, és a vállalatot át kell adni olyanoknak, “akik dolgozni akarnak”. Állítása szerint ehhez rendelkezésükre áll minden jogi és piaci eszközük.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet