David Mellor volt pénzügyminiszter attól tart, hogy a Kreml vezetőjét megrontotta az abszolút hatalom vágya az Ukrajna elleni háborúban, és más területeket is célba vehet.

Miközben Vlagyimir Putyin ismét Európát érő atomtámadással fenyegetőzött, David Mellor volt brit pénzügyminiszter azt mondta, hogy az orosz elnököt megrontotta az abszolút hatalom iránti vágya, írja a DailyStar.

Szerintem tényleg egy őrült ember, aki pillanatról pillanatra egyre őrültebb. Az abszolút hatalom abszolút korrupttá tesz

– mondta a volt konzervatív politikus a GB News-on.

A volt politikus felvetette, hogy Putyin elnök épelméjűsége gyorsan megromlott, mivel a Kreml vezetője Ukrajna elfoglalásával hatalmának bővítését tűzte ki célul, és a nukleáris fenyegetésekre való újbóli összpontosítás összefüggésbe hozható azokkal a jelentésekkel, amelyek szerint egészségi állapota súlyosan romlik.

Ha valóban haldoklik különböző betegségekben, amik utolérik őt, akkor lehet, hogy szeretne magával vinni mindannyiunkat?

– tette fel a kérdést.

Mellor azt mondta, hogy ez az egyetlen igazi védelem az oroszországi nukleáris támadás ellen a kölcsönösen biztosított pusztítás ígérete, vagyis az a fenyegetés, hogy az Egyesült Királyság nukleáris ellentámadást indít Moszkva ellen.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.