Mihail Kaszjanov, Oroszország egykori elnöke, aki szorosan együttműködött Putyinnal úgy látja, az orosz elnöknek jelentősen gyengül a hatalma.

Mihail Kaszjanov, Oroszország miniszterelnöke 2000 és 2004 között szorosan együttműködött Vlagyimir Putyinnal első elnöki tisztsége során. Azt állítja, hogy az egykori KGB-ügynök már politikai értelemben nem a régi, írjaDailyStar.

Chris Costa terrorelhárítási és biztonsági szakértő márciusban azt állította, hogy Putyin körül sokan dühösek, azért ahogyan kezelte az invázió korai szakaszait. Costa Putyint Slobodan Milošević-hez hasonlította, akit 2000-ben kiszorítottak a hatalomból Szerbiában, azt állítva, hogy az orosz elnök ugyanúgy kiszolgáltatott egy puccsnak.

Milošević háborús bűnös volt, megsértette a konfliktustörvényeket, és népirtást hajtott végre Bosznia-Hercegovinában, ő felügyelte a koszovói népirtást. A lényeg az, hogy válogatás nélkül háborúzott civilek ellen.

Darrell Blocker, a CIA terrorelhárítási központjának egykori igazgatóhelyettese is arra figyelmeztetett, hogy Putyint sem katonasága, sem lakossága nem támogatja.

Ha az emberei nem állnak mögöttete, legyen szó a katonai vagy biztonsági szolgálatról, az óriási probléma neki

– mondta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet