Vlagyimir Putyin ismét fellép az úgynevezett „barátságtalan országok” ellen.

Továbbra sem csendesedik az orosz-ukrán háború. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben ma arról beszélt, hogy hónapokig vagy akár évekig is elhúzhat ez az egész, de remélhetőleg utóbbira azért nem fog sor kerülni.

Stoltenberg azt is hozzátette, hogy jelenleg nem úgy tűnik, hogy Putyin az elmúlt időszakban bármiben is megváltoztatta volna az álláspontját.

Közben Oroszország és Putyin annyi szankciót kapott már a nyakába a nyugattól, hogy felsorolni is nehéz lenne. Persze az orosz elnököt sem kell félteni, aki arról tett említést nem rég, hogy Oroszországnak óvatosan kell bánnia azzal, hogy pontosan mely országokba exportál élelmiszert, főleg az „barátságtalan országokkal” kapcsolatosan szükséges az óvatosság – számolt be róla a Népszava.

Kapcsolódó cikk

Az orosz elnök azt is hozzátette, hogy Oroszországnak jelen esetben nincs mitől tartania, mivel a főbb élelmiszerek tekintetében önellátó.
Putyin jelenleg úgy látja, hogy a magasabb energiaárak a műtrágyahiánnyal kombinálva arra késztethetik a Nyugatot, hogy pénzt nyomtatva felvásárolja a készleteket.
Ez szerinte élelmiszerhiányhoz vezet a szegényebb országokban.

Annyiban Magyarország szerencsés helyzetben van, hogy Moszkva jelenleg nem néz rossz szemmel a hazánkra, szóval most lehet nem vagyunk benne a „barátságtalan országok” csoportban – jegyezte meg a Népszava.

Jevgenyij Szanyiszlavov, az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövete azért elmondta, hogy „picit” neheztelnek Magyarországra az uniós szankciók támogatása miatt.

Az, hogy mit ért Szanyiszlavov neheztelésnek, nehéz megmondani, ugyanis hazánk is felkerült a “barátságtalan országok” listájára, mint beszámoltunk rólaAz Európai Unió minden tagországa, így Magyarország is felkerült az orosz kormány által hétfőn jóváhagyott, Oroszországgal szemben barátságtalan országok és területek listájára, számolt be róla az MTI.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet