Rejtély övezi azt az 500 millió font értékű szuperjachtot, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök tulajdonában volt, és amelyet egykori olimpikon szeretője használt.

A Scheherazade jacht 140 méter hosszú, hat emeletes, és két egymás tetején lévő luxuslakástömbhöz hasonlít. A hajó más részein két helikopter-leszállóhely, úszómedence, gyógyfürdőkomplexum, szépségszalon, hatalmas nappalik és királyi kabinok találhatók. Még egy arany vécépapírtartó készlet is található benne, amelyek a Trump Towers belső dekorációjára emlékeztetnek, és egy állítólagos „judo edzőterem” a fekete öves Vlagyimir Putyin számára, írja a DailyStar.

Szerte a világon arról számoltak be, hogy 39 éves Alina Kabajeva használta a hajót, akiről hosszú ideje azt pletykálják, hogy Putyin szeretője, és több gyermeket is szült már neki. A jachton még egy “akvadiszkó” is van, állítólag Kabajeva számára, aki saját bevallása szerint szeret táncolni. Az olasz bűnüldöző szervek az év elején lefoglalták a jachtot az oligarchák és piszkos üzleteik elleni szélesebb körű fellépés részeként.

Rejtély övezi, hogy hogyan került Putyin birtokába az úszó kastély. A hírek szerint Putyin gazdag cimboráiból álló banda összefogott, hogy megvásárolja a hajót az orosz vezető számára a Krím 2014-es annektálása után. A jacht pontos értéke kérdéses, de a Dossier Centre orosz portál szerint valamivel több mint 583 millió eurót (közel 227 milliárd forintot) utaltak át öt offshore cégtől a Scheherazade megépítésére.
Az is ismert, hogy a hajót Eduard Khudainatov, a Rosznyefty orosz olajipari óriáscég volt elnöke és a KGB volt ügynöke nevén tartják nyilván. De a Dossier Center szerint Khudainatov csak név szerint a tulajdonos, és “Putyin és környezete” a valódi tulajdonos, bár korábbi brit kapitány, Guy Bennett-Pierce azt mondta, hogy soha nem látta Putyint a fedélzeten.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.