Az elmenekülő orosz katonák hátrahagytak egy dokumentumot, ami Putyin titkos haditervét tartalmazhatja.

Az ukrajnai Trostyanecben talált dokumentumok szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem csak azért indította el az inváziót, hogy a Donbász térségére tegye a kezét, írja a Daily Star.

A most vizsgált dokumentumok valójában azt mutatják, hogy Putyin teljes Ukrajnát akarta átvenni és Oroszország részévé tenni .

Az ukrán Állami Nyomozó Iroda vezetője, Olekszij Szuhacsov közölte: „Az Állami Nyomozó Iroda nyomozói az orosz hadsereg fontos iratait találták meg, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy Oroszország Ukrajna egész területének elfoglalására készült.

Nem világos, hogy pontosan mik a talált iratok, és hogy a csatatéren hol találták őket, de úgy gondolják, hogy segítségükkel Ukrajna elegendő információval szolgál majd ahhoz, hogy egyszer s mindenkorra bebizonyítsa, mit is tervezett Putyin valójában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.