Kiszivárgott dokumentumok árulkodnak arról, hogy Putyinhoz köthető az az észak-oroszországi "halászkunyhó", ami "az orosz cárokat is megszégyenítené" luxus terén.

Az Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) nevű oknyomozó nemzetközi szervezet és a Meduza orosz nyelvű hírportál több ezer kiszivárgott e-mailből derítette ki, micsoda fényűzés jellemzi a Ladoga-tónál elhelyezkedő halászkunyhóban, írja a Szeretlek Magyarország.

Az épületben a bidék darabonként 10 800 dollárt, vagyis közel ötmillió forintot, a zuhanyrózsák pedig darabonként 4 600 dollárt, vagyis körülbelül 1,7 millió forintot érnek. Emellett a márványburkolat összesen 110 000 dollárba, átszámítva több mint 40 millió forintba került.

Az épületben, amit a helyiek Putyin dázsájaként emlegetnek, egy fedett medence is található, amibe egy dekoratív vízesés is folyik. De tartozik hozzá egy zöldség- és húsfeldogozó üzem, egy szarvasmarhafarm és egy saját sörfőzde is.

A Kreml annak ellenére tagadja, hogy az orosz elnöknek köze lenne az ingatlanhoz, hogy amikor kiemelt vendégek érkeznek a házhoz, az Orosz Védelmi Szolgálat emberei őrzik az ingatlant. Papíron valóban nincs nyoma Putyin érintettségének, a halászkunyhót egy non-profit szervezet birtokolja, melynek egyik alapítója az orosz elnök szoros szövetségese, aki a nyugati szankciós listán is szerepel.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.