Az ukrán offenzíva sikerei után egy volt NATO-főnök arra figyelmeztetett, hogy Vlagyimir Putyin kétségbeesésében szabadjára engedheti nukleáris arzenálját.

Rose Gottemoeller, a NATO volt főtitkár-helyettese szerint az orosz hadsereg összeomlása után Vlagyimir Putyin mindent megtehet, hogy megtartsa tekintélyét, írja a DailyStar.

Attól tartok, hogy most igazán kiszámíthatatlan módon fognak visszavágni, és olyan módokon, amelyek akár tömegpusztító fegyverekkel is járhatnak

– mondta Gottemoeller.

John Bolton volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó is látja annak veszélyét, hogy Putyin kétségbeesett intézkedésekhez folyamodik.

Úgy gondolom, hogy az oroszok erős pozíciójának néhány aspektusának visszaállítása érdekében most valamivel valószínűbbé válik egy esetleges nukleáris felhasználás.

Putyin még a múlt hónapban elismerte, hogy “senki” nem nyerhet meg egy nukleáris háborút, de a szakértők szerint az ukrán offenzíva „katonai katasztrófa volt az orosz hadsereg számára”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.