Egy orosz műsorvezető arra szólította fel Vlagyimir Putyint, hogy köteleződjön el a „komoly, nagy háború” mellett hiperszonikus rakéták indításával.

Vlagyimir Szolovjov orosz televíziós műsorvezető tombolt, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Nancy Pelosi amerikai házelnök kijelentette, hogy Oroszország államilag támogatott terrorizmust követ el Ukrajnában, írja a DailyStar.

Ez egy nagy háborúhoz vezető út. Komoly, nagy háború. Mit veszíthetünk akkor? Akkor miért nem használunk Szarmatokat, Poszeidonokat?

– tette fel a kérdést Szolovjov.

A Sátán-2 néven is ismert orosz Szarmat rakétákat Putyin „megállíthatatlannak” minősítette. Az interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM), akár 10 nukleáris robbanófejjel is képes célokat eltalálni szerte a világon.

A másik általa említett fegyver, a Poszeidonok víz alatti torpedók, amelyek 125 mérföld/órás (201 km/óra) sebességgel képesek áthaladni a vízen.
Szolovjov szerint az, hogy Oroszországot az állami terrorizmus szponzorának nevezik, a politikai vagy diplomáciai kapcsolatok bármilyen formájának megszakadását vonja maga után. Úgy véli, hogy a kapcsolatok ilyen megszakadását az „őrült olaj- és gázár” bevezetésének kell követnie.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.