Az ügyészség indítványozta a vagyonelkobzást, miután luxusterepjárót, sportautót, ingatlanokat, készpénzt és bankszámlákat is lefoglalt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrucióval vádolt Völner Pál családjától.

A hatóságok bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészeket is zár alá helyeztek a volt államtitkár, Völner Pál családtagjainál, és most vagyonelkobzást kértek a zárolt vagyonra, írjaBlikk. Bár a korrupcióval vádolt államtitkár vagyonnyilatkozata szerint szerint szerény körülmények között él, a családjánál jelentős értékű vagyont foglaltak le.

Lefoglalták volt államtitkár feleségének három bankszámláját több mint 8,5 millió forinttal, hibrid hajtású Lexus RX450H típusú terepjáróját, egy, a résztulajdonában álló budapesti, VI. kerületi lakást, valamint egy nyergesújfalui ingatlant is.

Völner Pál fiánál lefoglaltak egy 30 millió forint értékű Porschét, emellett egy másik autót is, egy piros, négykerék-meghajtású Mini Cooper Countryman All4-t, ötmillió forint készpénzt, 3,3 millió forintot a banszámlájáról, egy VII. kerületi lakást és a hozzá tartozó tárolókat is, Győrság községben két ingatlanát, valamint cégének üzletrészét is.
A volt államtitkár egyik lányának vagyonát, bankszámláját is zárolták a rajta lévő csaknem 34 millió forinttal, a másik lányától pedig lefoglalták egy gazdasági társaságban lévő üzletrészét.

Történelemkönyvekben fordul elő, hogy családtagokat büntettek meg ítélet nélkül

– mondta az ügyről korábban Völner. Állítása szerint a családja legálisa, igazoltan szerezte minden vagyonát. Ennek ellenére az ügyészség indítványozta a vagyonelkobzást, így elképzelhető, hogy a volt államtitkár hozzátartozói véglel elveszítik vagyonukat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.