Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legújabb videóüzenetében azt ígérte, az ukránok minden lerombolt várost újjáépítik.

A háború kitörése óta Volodimir Zelenszkij egy kültéri felvételt leszámítva mindig a bunkeréből jelentkezett. Legújabb, hétfő esti videóüzenetében azonban újra az irodájában ült, és közölte, “nem bujkál, és nem fél senkitől”, írjaBlikk

Az ukrán elnök azt ígérte, mindent újjáépít, és minden orosz városnál különbbé teszi a lerombolt városokat. 

Tudjuk, hogy a gyűlölet, amit az ellenség a bombáival és gránátjaival ránk zúdit, nem marad velünk. Nyoma se marad. A gyűlölet nem rólunk szól. Így hát az ellenségnek se marad nyoma. Mindent újjáépítünk. Minden városunk, amit a megszálló elpusztít, jobb lesz bármelyik orosz városnál.

Elmondta, a harmadik béketárgyalást tartották hétfőn (az elsőről ebben a cikkünkben, a másodikról pedig ebben a cikkünkben írtunk részletesen), és bár örülnének, ha ez lenne az utolsó, de még folytatniuk kell a tárgyalást. Azt is leszögezte, nem terveznek visszavonulást.

Az, aki azt hajtogatta, hogy egy nép vagyunk, biztos nem számított ilyen erős válaszra. Hazánk déli részén olyan nemzeti mozgalom bontakozott ki, olyan erős megnyilvánulása az ukránságnak, amilyet korábban még sose láttunk. Ez rémálom Oroszországnak. Elfelejtették, hogy mi nem félünk a rabomobiltól és a gumibottól. Nem félünk a tanktól és a gépágyútól. Mert velünk a legfontosabb, az igazság

 – mondta Zelenszkij, majd ismét kitért arra, hogy az oroszok számtalan civil halálát okozták. Az ukrán elnök a civileket is érintő támadásokkal kapcsolatos korábbi beszédeiről ebben és ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet