Csak magára gondolt a helyi biztonsági főnök, ezért döntött úgy, hogy kirúgja.

Volodimir Zelenszkij a háború óta először járt Kijeven kívül, a frontvonalon, ennek során Harkivban látogatta meg az Ukrán Fegyveres Erők tagjait, akiknek elismerően gratulált, valamint ajándékokat osztott szét közöttük, hálája jeleként a katonák szolgálataiért – írja a The Guardian.

„Harkivra szörnyű csapásokat mértek a megszállók. Fekete, félig lerombolt lakóházak néznek keletre és északra – arra, amerről az orosz tüzérség támadott, amerről orosz harci repülőgépek érkeztek” – mondta az ukrán elnök.

Kapcsolódó cikk

„Oroszország már nemcsak a Harkivért vívott csatát vesztette el, a Kijevért és országunk északi részéért vívott csatát” – mondta. „Elveszítette a saját jövőjét és a kapcsolatát a szabad világhoz”. Zelenszkij dicsérte a harkivi hatóságok munkáját ugyanakkor kirúgta az SBU helyi főnökét, aki „nem dolgozott megfelelően a város védelmén az invázió első napjaitól kezdve, és csak saját magára gondolt”.
A donbaszi harcokkal kapcsolatban azt mondta, hogy Szeverodonyeckben a lakások 90%-a megrongálódott, több mint kétharmaduk teljesen megsemmisült.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet