Volodimir Zelenszkij úgy gondolja, az egyetlen módja a háború megállításának, ha Putyin hajlandó vele személyesen tárgyalni.

Az ukrán elnök nemzetközi sajtótájékoztatóján Putyinnak üzent: „mi nem támadjuk Oroszországot, és nem is tervezzük ezt. Mit akartok tőlünk? Hagyjátok el az országunkat!” – idézte Volodimir Zelenszkijt a Szeretlek Magyaország.

Ha Ukrajna elbukik, akkor Lettország, Litvánia, Észtország, Moldova, Grúzia, Lengyelország lesz a következő, egészen a berlini falig

 – fogalmazott, majd hozzátette, Ukrajna a védelmi vonal Oroszország és civilizáció között.

Arra kérte a NATO-t, vezessenek be repüléstilalmi zónát Ukrajna felett, vagy mondják el, hány áldozatnak kell még meghalnia, hogy a lépést meghozzák. A nyugati államok azért vonakodnak a légtér lezárásának kérdésében, mert ezt Putyin közvetlen beavatkozásnak tekintheti. 

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben a cikkünkben írtunk korábban. A források szerint az orosz katonáknak fogyóban van az élelme, és a logisztikai problémák következtében lelassult az orosz hadikonvoj előrenyomulása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet