A jobbik korábbi elnöke szerint nekünk Kádár és Orbán kell.

Vona Gábor egy mindenre kiterjedő, hosszú véleménycikket jelentetett meg az Indexen az országgyűlési választásokat követően, melyben értékelte az ellenzéki pártok, politikusok helyzetét.

A politikából kivonult korábbi radikális jobboldali politikus szerint a magyar társadalom lelki beteg, és a traumákból fakadóan mindig Kádárt, Orbánt, az aktuális vezérbikát választja.

Pontokba szedve összeszedte Vona Gábor, miért szenvedett vereséget az ellenzéki összefogás:

  • Az összefogás valójában nem politikai közösségek szövetsége volt, hanem Gyurcsány Ferenc mesterterve a túlélésre. Vona Gábor szerint Gyurcsány a legjobb hibáztató, miközben a probléma okozója éppen ő. A Fidesznek pedig épp elég bárkit „összegyurcsányoznia” a választási győzelemhez.

Kapcsolódó cikk

  • Márki-Zay Péter borzasztó kampánya.
  • Jakab Péter jobboldali politizálás helyett celebműsort csinált. Nem segítette kellőképen az össszefogás munkáját. Elvesztette a korábbi Jobbik-szavazókat.
  • Az összefogás gondolata hibás. A valódi alternatíva hiányzik.
  • A magyar társadalom állapotának ismeretének hiányában szenved az ellenzék.
„Nekünk Kádár kellett, nekünk Orbán kell. A csalás nem a fülkékben történik, hanem a fejekben. Nem a választás napján, hanem mindennap. És amíg az ellenzék ugyanezt a játékot játssza, csak más csomagolópapírban, addig marad minden ugyanígy. A legszomorúbb, hogy még ha le is váltjuk a NER-t valaha, annak szelleme tovább élhet majd az új győztesben” – írta véleménycikkében Vona Gábor.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet