A hagyma belsején kívül a héját is érdemes felhasználni.
A kutatások szerint bőséges antioxidáns raktár, tele van rostokkal, flavonoidokkal, melyek igen értékes összetevők. A vöröshagyma héja több antioxidánst tartalmaz, mint maga a zöldség, ezenkívül található benne kvercetin is, ami természetes módon csökkenti a vérnyomást és gátolja meg az artériák elzáródását. A hagyma héjának rákellenes, gombaölő és antibakteriális hatást is tulajdonítanak.
Ha a hagyma héját ezentúl nem dobod ki, olyan előnyökre tehetsz szert, mint: – a keringési betegségek esélyének csökkentése – vastagbélrák megelőzése – elhízás megelőzése – 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentése – emésztőrendszeri problémák megelőzése

Kapcsolódó cikk

Így készíts hagymahéjból teát!

Fantasztikus méregtelenítő ital! Ráadásul végtelenül egyszerű az elkészítési módja. Csak főzd meg a hagyma héját, szűrd le a főzetet és naponta igyad! A hagyma héját előzőleg össze is gyűjtheted, eltárolhatod egy befőttesüvegben. A tea elkészítéséhez elég egy kevés hagymahéj. Miután forró vízbe beletetted, hagyd állni 15 percig. A legjobb, ha lefekvés előtt kortyolod el. Mivel a kvercetinnek szedatív hatása is van, megkönnyíti az elalvást.

Hogyan használd fel a hagymahéjat?

Mivel nyersen nem fogyasztható, pörköltbe, levesbe, húsételekbe belefőzheted. A hagymahéj egyik legértékesebb összetevője a kvercetin, melynek szintje a zöldség héjhoz legközelebb eső részeiben a legmagasabb. De még jobb, ha magát a héjat esszük, ezért kísérletezz vele bátran!
Várandósság alatt azonban kerüld a hagymahéj fogyasztását!

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

meghalt-karsai-daniel-halalanak-oka

Szívszorító: Meghalt Karsai Dániel

Egy ország rendült meg. Negyvenhét éves korában elhunyt Karsai Dániel alkotmányjogász. Halálának hírét szombaton este testvére, Karsai Péter jelentette be közösségi oldalán. Karsai Dániel majdnem