Összevitatkozott Mérő Vera és Wahorn András a Konyhanyelv legfrissebb adásában azon, hogy mi számít szexuális erőszaknak és mi nem.

Csákányi Eszter nyolcéves volt, amikor egy idegen férfi belenyúlt a bugyijába

Lakatos Márk és az Index legújabb műsorában, a Konyhanyelvben a szexualitás volt a téma, ezen a linken érhető el a teljes epizód. A vendégek Csákányi Eszter színésznő, Mérő Vera a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal vezetője és Wahorn András zenész-festőművész volt. A beszélgetés során szóba kerültek a meghívottak első emlékei, amik a szexualitással kapcsolatosak voltak. Ennek következtében mesélte el Csákányi Eszter, hogy nyolcéves korában egy úszótanfolyamon az edző egy gyakorlat kedvéért a hátára vette a színésznőt és benyúlt a nemi szervébe.

Először nagyon furcsa volt, de nem szálltam le a hátáról. Nem mondom konkrétan, hogy jó volt, de nem volt rossz. Nem görcsöltem rá, hanem gondoltam, hogy most valami érdekes dolog történik.”

– számolt be Csákányi és még az is hozzátette, ez erősen kihatott későbbi életére. 

Mérő Vera kiemelte, hogy jellemző, pláne kisgyerekeknél, hogy a szexuális erőszakban az egyik legnehezebben azt dolgozzák fel, hogy fizikailag valami kellemeset éreznek, emelte ki24.hu

Kapcsolódó cikk

Az erőszak erővel történik Wahorn András szerint

Wahorn András nem értett egyet Mérővel, szerinte ez a kérdés bonyolultabb:

Az utóbbi időben történnek olyan dolgok, hogy valaki harminc évvel ezelőtt elkövetett valamit, ami annak idején elfogadott volt, sőt, még biztatást is kapott rá, és most úgy ítéljük meg, hogy az egy erőszak volt.

Ezt követően Mérő és Wahorn között vita alakult ki. Mérő visszakérdezett, hogy „egy nyolcéves kislány bugyija hogy lesz bonyolult kérdés?”. „Úgy lesz bonyolult kérdés, hogy a nyolcéves kislánynak ez egy kellemes élmény volt”, fejtette ki Wahorn András.

Majd Mérő olyan a kérdéseket tett fel Wahornnak, hogy „mi a bonyolult egy gyerek szexuális használatában, mi a bonyolult egy kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszakban?”.

Ezek a mondatok, amiket te mondasz, az a bonyolult, hogy így fogod föl. Eszter nem azt mondta, hogy vele gyerekkorában visszaéltek szexuálisan, hanem hogy "volt egy élményem gyerekkoromban, hogy egy bácsi belenyúlt a bugyimba".

– reagált Wahorn. Szerinte nem lehet utólag ítélkezni efölött a személy fölött, mert akkor egy más kor volt, ahol nemhogy tilos nem volt az ilyen cselekedet, hanem éppen erre buzdították az embereket.

A beszélgetés alatt még az is kiderült, a zenész-festőművész 11 és volt, amikor egy nála jóval idősebb nő bevezette a szexbe. Elismerte, hogy sok problémát okozhatott neki az, hogy ilyen fiatalon történt mindez vele, de azt mondta, sosem tudna úgy gondolkodni róla, mint szexuális erőszak, hiszen szerinte csak az számít annak, ami erővel történik.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet