Webdesignernek lenni nemcsak menő, de kifizetődő is, hiszen a már túlnyomórészt digitális világunkban folyamatos a kereslet az online jelenléttel összefüggő szakmákkal rendelkezők iránt.
A digitális jelenlét egyedi és profi weboldalt kíván, ezt pedig webfejlesztők, webdesignerek, UI/UX designerek, online marketing szakemberek készítik, fejlesztik, üzemeltetik, kezelik. Ezeknek a szakmáknak nagy előnye, hogy otthonról, távmunkában is végezhetők a világ minden tájáról akár freelancerként is, kötetlen időbeosztással.

Mi a webdesigner feladata?

A webdesigner készíti el egy weboldal elrendezését és vizuális kialakítását, gondoskodik arról, hogy az jól nézzen ki. A UI, azaz a felhasználói felület terén is jártas, vagyis stratégiai szempontból olyan webhelyet tervez, amely funkcionális, felhasználóbarát, intuitív és könnyen navigálható a látogatók számára.

A webdesigner szakma naprakész ismereteket igényel, amelyeket folyamatos tanulással sajátíthatsz el, amennyiben már megszerezted az alapokat, például a DevAkadémia online webdesigner tanfolyamán, ahol a tananyag szisztematikus felépítése nagy segítségedre lesz a szükséges ismeretek elsajátításában.

Kreatív szakma, amely lehetővé teszi, hogy kifejezd magad. De a kreativitás mellett kritikai gondolkodást, technikai, projektmenedzseri készségeket, kiváló kommunikációs készséget is kíván.

Készségek, amelyekkel egy webdesignernek rendelkeznie kell

Egy webdesignernek rendelkeznie kell technikai, programozói készségekkel, valamint a webhely használhatóságával kapcsolatos ismereteket igénylő feladatokat is ismernie kell:
 • tartalomkezelő rendszerek (CMS) ismerete – WordPress
 • HTML, CSS és JS ismeretek
 • web- és grafikai tervezés, látványtervezés (Adobe Photoshop, After Effect, Illustrator, Figma, stb.)
 • reszponzív tervezés
 • UX/UI dizájn
 • színelmélet
 • szoftverismeret
 • fényképszerkesztés
 • online marketing ismeretek
 • A webdesign és a keresőoptimalizálás (SEO) szorosan összefügg, így nem árt, ha egy webdesigner rendelkezik szövegírási készséggel is.
A technikai készségek mellett szükség van ún. soft skill-ekre is, ezek együttesen garantálják a sikeres projekteket az ügyfelek felé:
 • tipográfia
 • kompozíciós szabályok ismerete
 • kommunikációs készségek
 • együttműködési készségek
 • kritikai gondolkodás
 • projektmenedzsment
 • időgazdálkodás
 • türelem
  visszajelzések elfogadása.
A webtervezési készségek önmagukban ma már nem elegendőek. A webdesignerektől manapság elvárják, hogy a weboldalak és a digitális marketing területén mindenhez értő szakemberek legyenek.

Kiknek ajánlott az online webdesign tanfolyam?

Az online tanfolyam azoknak való, akik szeretnek a saját időbeosztásuk szerint tanulni. Ha érzel magadban kreativitást, rendelkezel némi vizuális érzékkel, érdekel a weboldalak kialakítása, karrierváltásban gondolkodsz és egy hiányszakmában szeretnél érvényesülni, érdemes lehet elvégezned a webdesign tanfolyamot, amely előzetes tudás nélkül ad biztos alapot weboldalak tervezéséhez.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.