Webdesignernek lenni nemcsak menő, de kifizetődő is, hiszen a már túlnyomórészt digitális világunkban folyamatos a kereslet az online jelenléttel összefüggő szakmákkal rendelkezők iránt.
A digitális jelenlét egyedi és profi weboldalt kíván, ezt pedig webfejlesztők, webdesignerek, UI/UX designerek, online marketing szakemberek készítik, fejlesztik, üzemeltetik, kezelik. Ezeknek a szakmáknak nagy előnye, hogy otthonról, távmunkában is végezhetők a világ minden tájáról akár freelancerként is, kötetlen időbeosztással.

Mi a webdesigner feladata?

A webdesigner készíti el egy weboldal elrendezését és vizuális kialakítását, gondoskodik arról, hogy az jól nézzen ki. A UI, azaz a felhasználói felület terén is jártas, vagyis stratégiai szempontból olyan webhelyet tervez, amely funkcionális, felhasználóbarát, intuitív és könnyen navigálható a látogatók számára.

A webdesigner szakma naprakész ismereteket igényel, amelyeket folyamatos tanulással sajátíthatsz el, amennyiben már megszerezted az alapokat, például a DevAkadémia online webdesigner tanfolyamán, ahol a tananyag szisztematikus felépítése nagy segítségedre lesz a szükséges ismeretek elsajátításában.

Kreatív szakma, amely lehetővé teszi, hogy kifejezd magad. De a kreativitás mellett kritikai gondolkodást, technikai, projektmenedzseri készségeket, kiváló kommunikációs készséget is kíván.

Készségek, amelyekkel egy webdesignernek rendelkeznie kell

Egy webdesignernek rendelkeznie kell technikai, programozói készségekkel, valamint a webhely használhatóságával kapcsolatos ismereteket igénylő feladatokat is ismernie kell:
 • tartalomkezelő rendszerek (CMS) ismerete – WordPress
 • HTML, CSS és JS ismeretek
 • web- és grafikai tervezés, látványtervezés (Adobe Photoshop, After Effect, Illustrator, Figma, stb.)
 • reszponzív tervezés
 • UX/UI dizájn
 • színelmélet
 • szoftverismeret
 • fényképszerkesztés
 • online marketing ismeretek
 • A webdesign és a keresőoptimalizálás (SEO) szorosan összefügg, így nem árt, ha egy webdesigner rendelkezik szövegírási készséggel is.
A technikai készségek mellett szükség van ún. soft skill-ekre is, ezek együttesen garantálják a sikeres projekteket az ügyfelek felé:
 • tipográfia
 • kompozíciós szabályok ismerete
 • kommunikációs készségek
 • együttműködési készségek
 • kritikai gondolkodás
 • projektmenedzsment
 • időgazdálkodás
 • türelem
  visszajelzések elfogadása.
A webtervezési készségek önmagukban ma már nem elegendőek. A webdesignerektől manapság elvárják, hogy a weboldalak és a digitális marketing területén mindenhez értő szakemberek legyenek.

Kiknek ajánlott az online webdesign tanfolyam?

Az online tanfolyam azoknak való, akik szeretnek a saját időbeosztásuk szerint tanulni. Ha érzel magadban kreativitást, rendelkezel némi vizuális érzékkel, érdekel a weboldalak kialakítása, karrierváltásban gondolkodsz és egy hiányszakmában szeretnél érvényesülni, érdemes lehet elvégezned a webdesign tanfolyamot, amely előzetes tudás nélkül ad biztos alapot weboldalak tervezéséhez.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!