A Grand Budapest Hotel rendezője, Wes Anderson beavatja rajongóit a film készítésének folyamatába a storyboardján keresztül.

A rendező precízen megtervezi filmjeit

Wes Anderson megszállottan odafigyel a részletekre, erre remek példa a 2014-es A Grand Budapest Hotel című filmje is. A rendező megosztotta a forgatókönyv rajzolt verzióját, másnéven storyboardját, animált formában, amelyben a film korai változatát mutatja be, írja a Dazed.

Wes Anderson Grand Budapest Hotel Storyboard
Wes Anderson Rendező / Fotó: Lars Niki

Az eredeti animációt a Criterion Collection osztotta meg, amely A Grand Budapest Hotel speciális változatát is bemutatta. Ezen a platformon érhetőek el azok a filmek is, amelyeket Anderson a karantén idejére ajánl a rajongói számára.

THE GRAND BUDAPEST HOTEL – Storyboard Animatic Introduction

As part of the planning process while making THE GRAND BUDAPEST HOTEL, director Wes Anderson made storyboards animatics to block out the scenes for filming e…

A különleges élményen túl, amit az egyszerű rajzolt animáció és a kész film közötti összehasonlítás nyújt, a storyboard bepillantást enged abba a tervezési folyamatba is, amely a nyitójelenetben látható tájkép és hotelbelső mögött rejlik.

Anderson új filmje októberben érkezik

Az ötperces animációban maga Anderson a narrátor, akárcsak abban a 25 perces speciális kiadásban is, amely részletesebben mutatja be a film készítésének folyamatát.

Októberre halasztották a The French Dispatch premierjét

A kultúrguruknak már bizonyára elege van a koronavírus okozta korlátozásokból és halasztásokból, hiszen nem egy neves közösségi és kulturális tér zárta be kapuit, de elmarad többek között a Glastonbury Fesztivál is, valamint az idei Sziget is újragondolásra kerül. A filmiparnak is jelentős változásokkal kell számolnia, még a Szólítsd a neveden következő részét, a Megtalállak filmes bemutatóját is elnapolták.

A koronavírus-járvány miatt ugyan el kellett halasztani Anderson új filmjének, a The French Dispatch-nek a premierjét, de a tervek szerint októberben a mozikba kerülhet. Az új Anderson-film bemutatójáig pedig a rendező storyboardjával vigasztalódhatnak a rajongók.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet