A szorongással, a pánikbetegséggel és más mentális betegségekkel megküzdeni, illetve azokat elfogadni nem könnyű feladat. Még nehezebb azokat megérteni, főleg akkor, ha nincs ezekkel kapcsolatban korábbi tapasztalatunk. Willow Smith és Tyler Cole azonban elképesztő produkcióval próbálják meg megértetni az emberekkel, milyen is igazán rettegni. 

A hírnév mögött

Willow Smith, Will Smith lánya ugyan még csak 19 éves, máris rengeteg mindent letett az asztalra. Először 2007-ben tűnt fel az apja mellett a Legenda leszek című filmben, ezt követően többször is látható volt a filmvásznon, együtt dolgozott Jay Z-vel a Little Orphan Annie képregény megfilmesítése kapcsán, 2010-ben pedig kiadta első zenei albumát, a Whip my Hairt. 

Willow Smith Szorongas
Willow Smith / Fotó: Pinterest

A sorozatos sikerek és a felhőtlen hírnév mögött azonban sokkal több rejtőzik, mint gondolnánk. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elképesztően fiatal voltam, volt egy álmom , és igazából semmi mást nem akartam csinálni, csak énekelni. De nem számoltam azzal, hogy ez mennyi munkával és stresszel jár majd [/perfectpullquote]

nyílt meg a hírnév nehézségeiről a fiatal tehetség a PEOPLE-nek.  A hirtelen sikerek és a megterhelő elvárások folytán Willow Smith évek óta küzd a szorongással és az önelfogadással. Fiatal kamaszként vagdosta magát, ami elmondása szerint egy fizikai megkönnyebbülést jelentett számára a belső fájdalmaktól, amik a szívét és az elméjét gyötörték. Smith később rájött, hogy a teste egy igazi szentély, amit nem érdemes kínozni. 

Deliága Éva: “A szorongás nem pusztán rossz dolog, amitől meg kell szabadulni”

Több mint 15 éve praktizálok gyermekpszichológusként. Könyveimben igyekeztem összefoglalni mindazt a gyakorlatias tudást, melyre úgy gondolom, hogy a legtöbb szülőnek szüksége lehet a gyermeknevelés során. A fiatalokra jellemző dac természetes életkori sajátosság, ami azonban gyakran elhúzódik, és még 6-9 éves korban is nehézséget jelenthet. Igen, tartom.

Ez a felismerés vezette el őt számos tudományos és spirituális elmélethez, amik némiképp segítettek neki a szorongáson való túllendülésen. Az irreális félelmekkel és a önsanyargatással leszámolni azonban nem könnyű feladat. Vannak, akik pszichológushoz fordulnak, de a legújabb kutatások szerint már a virtuális valóság is könnyíthet a mentális nehézségeket, de egyre több platform is lehetőséget ad a félelmeken való túllendüléshez. A fiatal színész-énekes azonban nem mindennapi produkcióval próbálja közelebb hozni a szorongást az emberekhez. 

Rendhagyó szembesítés

Nem ez az első és utolsó alkalom, hogy Willow Smith a nyilvánosság elé tárta volna mentális nehézségeit. Az LA Times szerint a fiatal tehetség és Tyler Cole, Willow párja egy nem mindennapi, művészi produkcióba kezdenek a Los Angeles-i Kortárs Múzeumban. 

Willow Es Cole

Huszonnégy órát töltenek majd egy üvegdobozban, ahol bemutatják a szorongás fázisait. A két művész a paranoia, a düh, a szomorúság, a kábultság, az eufória, az erős ellenállás, a szánalom és az elfogadás stádiumait viszik közönség elé, mindegyik érzésbe 3-3 órát burkolózva. A performansz csak rövid időre lesz majd megszakítva, ha az előadóknak esetleg alvásra vagy étkezésre lenne szüksége. Igény esetén a mosdóba is kiszaladhatnak, de mindössze csak két percre. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Talán morogni fogunk vagy sikítani, de mindenesetre egy kicsit olyanok leszünk, mint az ősemberek[/perfectpullquote]

vetítette előre Willow Smith a bemutató eseményeit. Az elsődleges cél mindenesetre az, hogy közelebb hozzák az emberekhez az olykor nehezen érthető vagy kézzel fogható mentális betegségeket, az azzal járó nehézségeket, megrázó pillanatokat. Nem véletlen, hogy a kiállítás mottója is a következő lesz: 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elfogadni a másik félelmét az első lépés annak megértésében[/perfectpullquote]

A látogatók mindössze tizenöt percet tölthetnek a bemutatóteremben, de ezt követően követhetik az élő-közvetítést egy arra kijelölt teremben. Itt aztán önsegítő könyvek várják a betévedőket, de lesz lehetőség adományozásra is. Az összegyűjtött pénzt a mentális betegségekkel küzdő egészségügyi szervezeteknek ajánlják. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.