Yael Cohen Aris izraeli modell azt állítja, hogy egy kínai székhelyű szexbabával foglalkozó cég egy babát mintázott róla, felhasználva az ő jellemvonásait, nevét és közösségi oldalain lévő képeit az életnagyságú baba piacra dobásához.

A szexbaba még Yael Cohen Aris anyajegyét és nevét is viseli

A babának ugyanolyan sötét haja, szemüvege, ajakszeplője és neve van, mint neki. Az Irontech nevű cég azt állítja, hogy mindez véletlen egybeesés volt, írja a Vice. Yael Cohen Aris egy interjúban elmondta, hogy magával a szexbaba-iparral nincs gondja, de nem volt elragadtatva, amikor felfedezett egy olyan babát, amely rettenetesen úgy nézett ki, mint ő. 

Nem csak egy anyajegyről és a nevemről van szó, mert a szexbabák még mindig csak babák, és van egy határ, hogy mennyire hasonlíthatnak emberre – mondta Cohen Aris az ITV This Morning című műsorában. – De ha egyszer összekapcsolták a személyazonosságommal, az imázsommal és a videóimmal, a közösségi médiával, akkor ott nincs semmi véletlen egybeesés.

Cohen Aris először 2019 júliusában posztolt arról, hogy a cég az ő engedélye és tudta nélkül mintázott róla egy szexbabát, és a játékszer még a Yael nevet is kapta. Miután a babát elkezdték saját országában is árusítani, szerdán újra kétségbeesett bejegyzésben kérte követőit, hogy ha tudnak bárkit, aki segíteni tudna neki ebben a helyzetben, szóljon.

A gyártócég szerint a hasonlóság csak a véletlen műve

Az Irontech nem válaszolt a megjegyzéskérésekre. 

A pornóelőadók képére készült szexbabáknak megvan a saját piacuk. Valósághű babákat bárkiből készíthetnek, de ilyenkor az előadók beleegyezést adnak, és a babák marketinglehetőséget jelentenek számukra.

Az Irontech azt mondta a Daily Mail UK -nak, hogy babatervei egyediek, és a valódi emberekkel való hasonlóságok véletlenek, de átnevezik a babát. Az Irontech webhelyén található néhány link továbbra is tartalmazza a „Yael” nevet az URL-ekben , de a babákat Ashley-nek hívják a webhelyen.

A félreértések elkerülése végett nem hívjuk többé Yaelnek ezt a babát, és megkérjük minden partnerünket, hogy hagyják abba a Yael név használatát

 – mondta az Irontech szóvivője. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk