Yayoi Kusama újabb végtelen szobát mutat be

Yayoi Kusama új festményeket, szobrokat és egy újabb tükörszobát mutat be New Yorkban, írja a Dazeddigital.

A japán művész, Yayoi Kusama egyhónapos kiállítása november 9. és december 14. között válik látogathatóvá a New York-i David Zwirner Galériában. Láthatjuk majd Kusama ikonikus pöttyös festményeit, figyelemfelkeltő szobrait és mindenki kedvencét, egy vadonatúj Végtelen Szobát.

Yayoi Kusama Kusama Végtelen szoba Végtelen tükörszoba Yayoi Kusama kiállítás
Láthatjuk majd Yayoi Kusama ikonikus pöttyös festményeit, figyelemfelkeltő szobrait és mindenki kedvencét, egy vadonatúj Végtelen Szobát. / Fotó: AWOL

Kusama rendkívül népszerűvé vált az Instagram-felhasználók körében. A kiállításokra kígyózó sorok és szigorú időkorlátozások jellemzők. Az utóbbi öt évben több mint ötmillió látogató volt kíváncsi munkáira, 2017-ben pedig egy 30 másodperces szelfi szabályt, hogy minél több emberre kerülhessen sor.

Yayoi Kusama bosszút áll a műveit lekoppintó kínai hamisítókon

Yayoi Kusama, forradalminak számító japán művész alkotásait több mint 50 éves karrierje során már számtalanszor lekoppintották. Kusama most azonban jogi lépéseket fontolgat több kínai művészeti kiállítás ellen is, amelyek hamis alkotásokat mutattak be. A Guardian szerint ebben az évben legalább fél tucat kínai városban mutattak be hamisítványokat visszaélve Kusama nevével.


Egyelőre további részleteket nem tudni a közelgő kiállításról, de a művészt ismerve hatalmas, mintákkal díszített szobrokra és tükörfolyosó-labirintusokra számíthatunk.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból