Ha nincs egy másik csaló, talán soha nem bukik le a két férfi.

Egészen elképesztő trükkel verte át két férfi a YouTube-ot, melynek köszönhetően a videómegosztó éveken keresztül igencsak komoly összegeket csorgatott a számlájukra: 2017 és 2021 között nagyjából 20 millió dollárt, azaz átszámítva 6,5 milliárd forintot tettek zsebre a csalással. Persze csak addig, amíg le nem buktak.

Webster Batista-Fernandez és Jose Teran nemes egyszerűséggel alapítottak egy álkiadót, majd bejelentkeztek a videómegosztónál, mint 50 ezer jogvédett zene jogbirtokosa. Innentől nem volt más dolguk, mint hátradőlni, és várni a pénzt, ami a lejátszások után jár.

Kapcsolódó cikk

Az ügy pikantériája, hogy alighanem még évekig megúszták volna a dolgot, ha valaki más be nem jelentkezik, mint valódi jogtulajdonos. A poén: az újonnan jelentkező ugyancsak csaló volt, aki hasonló módszerrel próbálkozott, ám ezek után Teranék módszerére is fény derült.

A két amerikai férfire, ha bűnösnek találják őket, akár fejenként 37 év letöltendő börtönbüntetés, plusz zeneszámonként 250.000 dolláros kártérítés is várhat – számolt be az ügyről a Leet hírportál.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet