Nem kevesebb mint 18 ezer telefonhívást intézett egy magyar férfi a volt barátnőjéhez, amely miatt akár börtönbe is kerülhet.

Elrendelte a bíróság a férfi letartóztatását

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség arra a 46 éves férfira, aki volt barátnőjét zaklatta, és csaknem 18 ezerszer hívta fel őt, illetve üzent neki telefonon – adta hírül a Fővárosi Főügyészségre hivatkozva szerda délelőtt az MTI, amelyet a 444 szemlézett.

A férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel volt barátnője zaklatásával. Idén májusban ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Négy évig éltek párkapcsolatban

A vádlott 2016-tól 2020-ig élt párkapcsolatban a sértettel, amikor a nő szakított vele. A férfi a szakítást nem volt hajlandó elfogadni, és naponta – főként telefonhívásokkal, de üzenetekkel is – próbált kapcsolatba lépni vele. Többször megjelent a lakásánál is azért, hogy béküljön ki vele.

Billie Eilish új albumának, a Happier Than Evernek nyitódala azon férfiaknak szól, akik visszaélnek hatalmukkal

„Nem ismerek olyan lányt vagy nőt, akinek ne lett volna furcsa vagy nagyon rossz tapasztalata férfiakkal” –mondta Billie Eilish a brit Vogue-nak.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk
A férfi ismerte a nő közösségi oldalon lévő profiljához, valamint az e-mailfiókjához tartozó jelszavakat, és többször kutakodott volt barátnője üzeneteiben, sőt, a közösségi oldalon üzeneteket és ismerősöket is törölt.

Zaklatással és információs rendszer megsértésével vádolják

Az ügyészség közlése szerint a férfi 2020 májusa és 2021 januárja között mintegy 14 ezer alkalommal kereste a nőt telefonon, szóban vagy írásban. Az napi átlag 38 hívást vagy üzenetet jelent.
A Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottal szemben idén januárban távoltartást rendelt el, de a férfit ez nem nagyon hatotta meg, és folytatta a zaklatást. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványára 2021 májusában végül a nyomozási bíró elrendelte a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt nyújtott be vádiratot, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva a férfire.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet