Zalatnay Sarolta énekesnő korábban azt nyilatkozta, gyűlöli a politikát. Ám nemrég kapott 10 millió forintos állami támogatást, majd aláírta a kormány Stop Gyurgyány, Stop Karácsony! nevű petícióját.

Csak később került a sajtóba az állami támogatás

A Napi szúrta ki kedden, hogy Zalatnay Sarolta énekesnő 10 millió forintos állami támogatásban részesült, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját keretből finanszírozott – derül ki az NKA honlapján megjelent pályázati döntésekből. (Az egyedi pályázatok támogatását a miniszteri döntést követő hónapban teszik közzé az NKA honlapján.

A pályázat címe az életmű koncertkörút megvalósítása volt, helyszínként Tárnokot jelölték meg – derül ki az augusztus elején megjelent pályázati közleményből. (A júliusi pályázati döntések között ennél nagyobb összegű támogatást csak kulturális szervezet vagy egyetem kapta: kiegészítő támogatást a tokaji írótábor szervezői, 12 millió forintot; a Kodolányi János Egyetem kiállításrendezésre 12,5 milliót, a Győri Balett városi gálaműsorra 12 milliót és az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítvány egy nemzetközi gitárfesztivál és verseny megrendezésére 15 milliót.)

Három éve még utálta a politikát

Mindez azért érdekes, ugyanis Zalatnay szeptember 11-én aláírta Aradszki András és Dömötör Csaba társaságában a kormány Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony! nevű petícióját Érden.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

A bejegyzéshez hozzászólt maga Zalatnay is.

Köszönöm a sok gratulációt, a kedves lájkokat, boldog vagyok, mert annyi szeretetet kaptam tőletek, mint a színpadon szoktam. Ez is erősíti bennem azt, hogy jó helyen vagyok, mert “Mindig kell egy barát“

– írta hozzászólásként.

Azért is adhat meglepetést a rajongóinak ezen hír, mert Zalatnay Sarolta három éve Lilu videóblogjában még azt mondta, utálja a politikát.

Zalatnay Sarolta: "Szép is lenne, ha 10 milliót érne az aláírásom"

A Blikk érdeklődött a hírek okán az énekesnőnél.

Mindig is hirdettem, hogy nem foglalkozom politikával. Ebben az esetben sem álltam politikai akció mögé, a tetszésem és a nemtetszésem fejeztem ki. Itt most az utóbbit, mert elegem van a gyűlölködésből.

– mondta a lapnak az énekesnő. Ez azért is furcsa, mert maga a petíció egy gyűlöletkampány része, illetve politikai akció. Tehát maga az érvelése az énekesnőnek kikezdhető. 

A Blikknek hozzátette, hogy “a véleményemet továbbra is elmondom, akinek ez nem tetszik, az mehet Isten hírével. Szerencsére sokkal több a szeretet, mint a negatívum az irányomba a rajongóim részéről”.

A 10 millió forintos állami támogatásra is kitért Zalatnay, amit Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterétől kapott életmű-koncertkörútra.

“Az viszont nagyon elszomorít, ahogy egyesek erre a hírre reagáltak. Nem kaptam semmiféle előnyt azért, mert aláírtam a petíciót. Szép is lenne, ha 10 milliót érne az aláírásom! A pénzt nem a zsebembe adják, a turné minden egyes elemével el kell számolni” – csattant fel az énekesnő.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet