A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a közösségi médiából szerzett értesüléseik után tartottak ellenőrzést egy Nyíregyházán megrendezett nyilvános, zenés, táncos rendezvényen 2022. február 11-én este.

Vészhelyzet idején alkalmazandó intézkedések ellenőrzése

Meghívott zenei előadó fellépésével zajlott a rendezvény 51 vendég részvételével, amikor a Nyíregyházi Rendőrkapitányság állományának tagjai a rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak bevonásával megkezdték az intézkedést – közölte a police.hu.

Felvették a kapcsolatot a jelenlévő szervezővel, és tájékoztatták a veszélyhelyzet idején tartott zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó – a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) kormány rendeletben meghatározott – szabályokról.

Majdnem milliós bírság

Megállapították, hogy a szervező jogsértést követett el, mert nem gondoskodott arról, hogy a vendégek koronavírus elleni védettségét belépés előtt ellenőrizzék.
A hatóság intézkedésére a rendezvény befejeződött, a rendőrök 40 vendéggel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mert nem rendelkeztek védettségi igazolvánnyal, illetve a helyszínen nem tudták igazolni a koronavírus elleni védettségüket. A rendezvény szervezőjével szemben a helyszínen feltárt és jegyzőkönyvben rögzített jogsértések miatt 800.000.- forint összegű közigazgatási bírságot szabtak ki.
A rendőrség minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel betartatja a hatályos jogszabályi rendelkezéseket, és eljárást kezdeményez a jogsértő cselekmények elkövetőivel szemben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.