Olvasom Zenészek, irodalmárok, humoristák főznek a rászorulóknak

Zenészek, irodalmárok, humoristák főznek a rászorulóknak

Promóció

Hajléktalanoknak főznek a Magvető Kiadó és a Hévíz folyóirat munkatársai a Food Truck Udvarban Budapesten január 21-én. A főzés ideje alatt a kiadó szerzői felolvasnak a műveikből.

Promóció
- Advertisement -

A Hévíztől nem áll távol az irodalom és a gasztronómia egy tető alá vonása. Tavaly november elején a KULTerdő keretén belül új köteteiket mutatta be Szálinger Balázs és Cserna-Szabó András szerkesztők. A gasztronómiai cikkeket is közlő irodalmi orgánum estjén Cserna-Szabó jóvoltából vacsorázni is volt lehetősége az éhes érdeklődőknek.

A szervezők 14 és 17 óra között készítenek majd meleg ételt a rászorulóknak. A jótékonysági főzésen, könyvvásáron jelenlévők a Magvető gondozásában megjelent kötetek és a Hévíz folyóiratok megvásárlásával támogathatják a hajléktalanokat.

A teljes bevételt a hajléktalanokat segítő Budapest Bike Maffia kapja meg, a kész ételt ők szállítják majd ki a rászorulóknak.

Már hatodik évét kezdi meg a bringás csapat, akik hajléktalanoknak főznek. Sőt, Hollandiában is felfigyeltek tevékenységükre:

A főzés ideje alatt felolvasnak: Bajtai András, Bende Tamás, Bognár Péter, Bödecs László, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Csete Soma, Csider István Zoltán, Darida Benedek, Erdős Virág, Farkas Balázs, Ferencz Mónika, Gelencsér Milán, György Péter, Hevesi Judit, Király Levente, Kollár-Klemencz László, Körösztös Gergő, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Lángh Júlia, Munding Márton, Nagy Dániel, Nyerges Gábor Ádám, Peer Krisztián, Potozky László, Spiró György, Szakonyi Károly, Szálinger Balázs, Szántó T. Gábor, Szijj Ferenc, Szőcs Petra, Tamás Zsuzsa, Tolvaj Zoltán, Toroczkay András, Tóth Krisztina, Tótfalusi Ágnes, Vajna Ádám, Vida Kamilla, Zoltán Gábor.

A jótékonysági program szervezői a Magvető Kiadó, a Hévíz folyóirat, az Élesztő, a Food Truck Udvar, valamint a Budapest Bike Maffia.

Ha szeretnél rész venni az eseményen, jelezd a Facebookon: ITT

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3