Hajléktalanoknak főznek a Magvető Kiadó és a Hévíz folyóirat munkatársai a Food Truck Udvarban Budapesten január 21-én. A főzés ideje alatt a kiadó szerzői felolvasnak a műveikből.

A Hévíztől nem áll távol az irodalom és a gasztronómia egy tető alá vonása. Tavaly november elején a KULTerdő keretén belül új köteteiket mutatta be Szálinger Balázs és Cserna-Szabó András szerkesztők. A gasztronómiai cikkeket is közlő irodalmi orgánum estjén Cserna-Szabó jóvoltából vacsorázni is volt lehetősége az éhes érdeklődőknek.

A szervezők 14 és 17 óra között készítenek majd meleg ételt a rászorulóknak. A jótékonysági főzésen, könyvvásáron jelenlévők a Magvető gondozásában megjelent kötetek és a Hévíz folyóiratok megvásárlásával támogathatják a hajléktalanokat.

A teljes bevételt a hajléktalanokat segítő Budapest Bike Maffia kapja meg, a kész ételt ők szállítják majd ki a rászorulóknak.

Már hatodik évét kezdi meg a bringás csapat, akik hajléktalanoknak főznek. Sőt, Hollandiában is felfigyeltek tevékenységükre:

A főzés ideje alatt felolvasnak: Bajtai András, Bende Tamás, Bognár Péter, Bödecs László, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Csete Soma, Csider István Zoltán, Darida Benedek, Erdős Virág, Farkas Balázs, Ferencz Mónika, Gelencsér Milán, György Péter, Hevesi Judit, Király Levente, Kollár-Klemencz László, Körösztös Gergő, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Lángh Júlia, Munding Márton, Nagy Dániel, Nyerges Gábor Ádám, Peer Krisztián, Potozky László, Spiró György, Szakonyi Károly, Szálinger Balázs, Szántó T. Gábor, Szijj Ferenc, Szőcs Petra, Tamás Zsuzsa, Tolvaj Zoltán, Toroczkay András, Tóth Krisztina, Tótfalusi Ágnes, Vajna Ádám, Vida Kamilla, Zoltán Gábor.

A jótékonysági program szervezői a Magvető Kiadó, a Hévíz folyóirat, az Élesztő, a Food Truck Udvar, valamint a Budapest Bike Maffia.

Ha szeretnél rész venni az eseményen, jelezd a Facebookon: ITT

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.