Zenészek, irodalmárok, humoristák főznek a rászorulóknak

Hajléktalanoknak főznek a Magvető Kiadó és a Hévíz folyóirat munkatársai a Food Truck Udvarban Budapesten január 21-én. A főzés ideje alatt a kiadó szerzői felolvasnak a műveikből.

A Hévíztől nem áll távol az irodalom és a gasztronómia egy tető alá vonása. Tavaly november elején a KULTerdő keretén belül új köteteiket mutatta be Szálinger Balázs és Cserna-Szabó András szerkesztők. A gasztronómiai cikkeket is közlő irodalmi orgánum estjén Cserna-Szabó jóvoltából vacsorázni is volt lehetősége az éhes érdeklődőknek.

A szervezők 14 és 17 óra között készítenek majd meleg ételt a rászorulóknak. A jótékonysági főzésen, könyvvásáron jelenlévők a Magvető gondozásában megjelent kötetek és a Hévíz folyóiratok megvásárlásával támogathatják a hajléktalanokat.

A teljes bevételt a hajléktalanokat segítő Budapest Bike Maffia kapja meg, a kész ételt ők szállítják majd ki a rászorulóknak.

Már hatodik évét kezdi meg a bringás csapat, akik hajléktalanoknak főznek. Sőt, Hollandiában is felfigyeltek tevékenységükre:

A főzés ideje alatt felolvasnak: Bajtai András, Bende Tamás, Bognár Péter, Bödecs László, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Csete Soma, Csider István Zoltán, Darida Benedek, Erdős Virág, Farkas Balázs, Ferencz Mónika, Gelencsér Milán, György Péter, Hevesi Judit, Király Levente, Kollár-Klemencz László, Körösztös Gergő, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Lángh Júlia, Munding Márton, Nagy Dániel, Nyerges Gábor Ádám, Peer Krisztián, Potozky László, Spiró György, Szakonyi Károly, Szálinger Balázs, Szántó T. Gábor, Szijj Ferenc, Szőcs Petra, Tamás Zsuzsa, Tolvaj Zoltán, Toroczkay András, Tóth Krisztina, Tótfalusi Ágnes, Vajna Ádám, Vida Kamilla, Zoltán Gábor.

A jótékonysági program szervezői a Magvető Kiadó, a Hévíz folyóirat, az Élesztő, a Food Truck Udvar, valamint a Budapest Bike Maffia.

Ha szeretnél rész venni az eseményen, jelezd a Facebookon: ITT

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet