Zuckerberg az Európai Parlamentbe látogat, hogy megvitassa Brüsszel adatvédelmi aggályait

A Facebook megerősítette a hírt, hogy alapítója és elnök-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg az Európai Parlament vezető tagjaival fog találkozni, hogy adatvédelmi kérdésekben egyeztessenek. A találkozó pontos időpontja még nem ismert, de az EP elnöke reményét fejezte ki, hogy jövő héten sor kerülhet rá.

A megbeszélés zárt ajtók mögött zajlik majd az Európai Unió Parlamenti Elnökeinek Konferenciáján, különböző politikai pártok vezetőinek részvételével.

Fb3E67Ae8C3A40F23E7234061E999942 Xl
Az Európai Parlament Ülésterme / Fotó: Wikipédia

Mint ismeretes, a közösségi háló adatvédelmi botrányba keveredett.

Felmerült, hogy a Facebook nem ellenőrizte, hogy felhasználók millióinak személyes adatait törölték, miután azok megosztásra kerültek a Cambridge Analytica-val.

Ahogy megírtuk, a cég azóta megszüntette működését és bezárta irodáit.

Az EP-tárgyalást követően egy nyilvános meghallgatás is tervbe van véve. Erre viszont valószínűleg csak júniusban kerül sor, különféle Facebook-vezetők részvételével.

A francia elnök is találkozik Mark Zuckerberggel Párizsban, május 23-án. 

Emmanuel Macron hivatala közölte, hogy a két férfi “őszinte” beszélgetést fog folytatni adatvédelemről és adózási kérdésekről.

A Microsoft, az Intel és az IBM vezetői is részt vesznek az egynapos Tech for Good csúcstalálkozón az Elysée-palotában. 

101597803 D352C7E9 122E 47Bd A6Bb 7E0F4C391C7A
Zuckerberg Még 2011-Ben, Párizsban Nicolas Sarkozy Elnökkel / Fotó: Getty Images

Az, hogy Zuckerberg kikkel találkozik még Európában, egyelőre nem minden részletében ismert. Azt viszont már biztosra veszik, hogy az Egyesült Királyságba nem tervez ellátogatni.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból