Követem Élet + Stílus A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg kiadta a parancsot: csak...

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg kiadta a parancsot: csak androidos telefont szabad használni

Mark Zuckerberg, úgy tűnik sajtóinformációk szerint, hogy megsértődött az Apple óriásvállalatra. Kiadta utasításként, hogy ezentúl csak androidos telefont használhatnak az alkalmazottak.

- Advertisement -

Sajtóinformációk szerint Mark Zuckerberg azért döntött így, mert Tim Cook, az Apple-vezér néhány hónapja kritikát fogalmazott meg a Facebookkal szemben.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója / Fotó: Wired

Mint mi is beszámoltunk róla, nagy vihart kavart a Cambridge Analytica-botrány. A Facebook által nyitva hagyott kiskapun keresztül tömegesen lehetett hozzájutni a felhasználók adataihoz. Ennek kapcsán kérdezték meg újságírók Tim Cookot:

Eleve nem kerültem volna ilyen helyzet [mint a Facebook vezérigazgatója]

– válaszolta arra a kérdésre, hogy ő mit tenne Zuckerberg helyében.

Az Apple első embere ezután nem állt meg a kritikával. Sőt, több fronton – például a mobil és asztali operációs rendszereket bemutatván – is hangsúlyozták, hogy ők hisznek abban, hogy a felhasználók érzékeny adatai nem tekinthetők árucikknek.

A Cambridge Analytica botrány főszereplője nyilatkozott a Facebook ellen

Tőle tudjuk, hogyan tette rá a kezét a Cambridge Analytica 50 millió Facebook-felhasználó személyes adataira, hogy célzott politikai tartalommal bombázzák őket. A Facebook elavult adatvédelmi szabályzata pedig nagyszerűen segítette ebben őket. Mindezek nyilvánosságra hozatala óriási lavinát indított el a közösségi oldal ellen. Többek között a Federal Trade Comission (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) nyomozását az USA-ban, kongresszusi és parlamenti meghallgatásokat.

A tavasszal kirobbant Cambridge Analytica-botrány kezeléséről és utóhatásairól író The New York Times szerint Mark Zuckerberg ennek hatására utasított a Facebook menedzsmentjének tagjait. Mint utasította, kizárólag androidos telefont használhatnak – iPhone-t tehát nem. A döntés hivatalos indoklása viszont úgy szól, hogy mivel a világon messze az Android a legelterjedtebb rendszer, célszerű, ha a Facebook fejlesztéséért felelős vezetők is azt nyomogatják.

Hogy melyik szempont mennyiben járult hozzá Zuckerberg döntéséhez, arról nem tudni, de az biztos, hogy ez utóbbi, hivatalos indoklásban is bőven van ráció.

Ezt azzal is lehet magyarázni, hogy a Facebook belső kommunikációs részlege már 6 évvel ezelőtt olyan posztereket helyezett ki a vállalat főhadiszállásán, melyek váltásra biztatták az alkalmazottakat.

Azonban releváns megjegyezni, hogy akkor még javaslat, kérés volt részéről. Zuckerbergék korábban iPhone-termékeket adott céges mobilként. Ennek fényében ezt ismerték meg jobban a dolgozók, így erre koncentráltak a közösségi oldalnál. A Facebook iOS-re kiadott applikációja ezáltal hatékonyabb is lett. Azonban így az androidos felhasználók szívták meg.

Promóció
VIAHVG

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

A legfontosabb Van Gogh-potré az első pszichotikus rohama után készült

A különleges alkotás 1889-ben készült, mikor a művész pszichózisa miatt többször is kezelésre szorult.

A műkincsrablók bevallották, hogyan lopták el Gustav Klimt festményét

Két férfi bevallotta, hogy ellopta egy olasz galériából, majd később visszavitte oda Gustav Klimt Bildnis einer Frau (Egy hölgy arcképe) című festményét.

Kirúgták a 168 Óra munkatársát, aki főnökei tudta nélkül hozott le egy cikket

A 168 Óra megszüntette annak az újságírójának a munkaviszonyát, aki a lap vezetésének engedélye nélkül az online felületükön közzétette a Kivették Adrienn petevezetékét a miskolci kórházban, de ezt csak három évvel később, mástól tudta meg című cikket.

Rubint Réka két posztban is megpróbálta védelmébe venni Schobert Norbit

A fitneszguru felesége, Rubint Réka két posztban reagált az őket ért vádakra.

Adam Sandler “adamsandleresen” reagált arra, hogy mellőzték az Oscar-jelöltek közül

Adam Sandler a Csiszolatlan gyémánt című filmbeli alakítását nem méltatta az Akadémia.

ez is érdekeltéged
<3