A világban rengeteg furcsa dolog található, ide sorolhatóak ezek az italok is.

Kígyóbor, joghurtos kóla, ranch-öntet ízű szénsavas üdítőital – csak néhány azon bizarr italok közül, melyek valóban léteznek a világban. Nem könnyű találkozni velük, de ha mégis a kezedbe kerül egy pohárral, csak óvatosan kortyold, mert nem túl csábítóak… Azonban az egészségünkre nézve semmilyen veszélyük nincs, sőt a többségük kifejezetten előnyös is.

Most megismerheted a világ legfurcsább italait.

Kígyóbor

Bizarr Ital 1

Ázsiában sok helyen árulnak kígyót is tartalmazó rizsbort. A kígyók a borban megpácolódnak, és különleges ízt adnak neki. Előfordult néhányszor, hogy a kígyók megmarták a borozókat, mivel még életben voltak az üveg felbontásakor.

Dohányos köhögése (Jagermeister és majonéz)

Bizarr Ital 2

0,3 dl Jagermeister és egy kanál majonéz – idd meg és élvezd!

Préri osztriga

Bizarr Ital 3

Ez az ital egy nyers tojássárgáját, Worcestershire szószt, paradicsomlevet, ecetet, csípős szószt, sót és őrölt fekete borsot tartalmaz. Másnaposság elleni gyógyírként szokták fogyasztani, ahogyan azt sok filmben is láthattuk.

Mogyoróvaj és Jelly Soda

Bizarr Ital 4

Lester Fixin itala nem egy közönséges üdítő. A visszajelzések szerint mogyoró ízű, enyhe gyümölcsös beütéssel. Különösebben karakteres íze nincs, a fogyasztókat nem nyűgözte le.

Bilk (sör és tej)

Kapcsolódó cikk

Bizarr Ital 5

Az előző italhoz képest ez még viszonylag normálisnak tűnik, még akkor is, ha két olyan összetevőt kombinálnak benne, amiket eszünkbe se jutna párosítani. A japán sörfőzde, az Abishiri rukkolt vele elő. Sokak szerint gyümölcsös íze van.

Mamma Mia Pizza Sör

Bizarr Ital 6

Érdekesen hangzik, hiszen két olyan összetevő található benne, amit mindenki szokott együtt fogyasztani: a sör és a pizza. A Tom és Athena Seefurth által megálmodott italt 2006-ban gyártották először az amerikai Illinois-ban, és azóta is árulják.

Savanyú uborka juice

Bizarr Ital 7

A Grandpa Joe’s Candy Shop Pennsylvaniaban dobta piacra 2017 közepén ezt az italt, amivel elég kevés embert sikerült boldoggá tenniük. Savanyú uborkából és kukoricaszirup helyett nádcukorból készül.

Joghurt ízű Pepsi

Bizarr Ital 8

A Pepsi White-ot csak Japánban lehet kapni 2008 októbere óta. Akik próbálták, azok szerint nem is annyira gusztustalan, citromos és vaníliás utóízt hagy a szájban. A Pepsi joghurtosnak nevezte el, de az összetevők között ez sehol sem szerepel.

Zelleres üdítő

Bizarr Ital 9

Dr. Brown’s Cel-Ray italát már több mint egy évszázada lehet kapni. Először 1860-ban kóstolhatták meg a vásárlók. New Yorkban, Philadelphiában, Baltimore-ban és Dél-Floridában igen népszerű lett, megtalálható kóser üzletekben is. Azonban ezeken kívül másutt Amerikában igen csak nehéz rábukkanni.

Fokhagyma- és vöröshagymalé

Bizarr Ital 10

Dél-Koreában az egyik legkedveltebb ital, amit fekete fokhagymából készítenek. Ebben nagyobb a polifenolok mennyisége, és van benne S-allyl-cisztein, egy vízben oldódó, kéntartalmú aminosav, ami a friss fokhagymában nem található meg. Ez pedig azt jelenti, hogy ez az elsőre taszító ital valójában nagyon is egészséges. A vöröshagymalével kombinálva valószínűleg megoldja a hajhullással kapcsolatos problémáidat.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

9 élelmiszer, amit helytelenül mosunk meg

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.