A hagyma darabolása mindenkit sírásra késztet, de van rá megoldás.

Egy mondás szerint a férfi (adott esetben a nő) szívéhez a gyomrán át vezet az út. A kulináris készségek mindenki számára nélkülözhetetlenek, azoknak, akik egyedül élnek, és az anyukáknak, apukáknak, akiknek egy egész családot kell etetniük. Sokan azonban ódzkodnak a főzéstől, túlságosan nagy macerának tartják.

Néhány trükkel azonban sokat javíthatsz a főzési tudományodon. Most olyan tippeket mutatunk, melyekkel a konyha sztárjának fogod magad érezni.

Pucold könnyedén a fokhagymát

Konyhai Praktika 1

Hogy maszatolás nélkül pucold a fokhagymát, a fejet egészben tedd be a mikróba kb. 20 másodpercre. Mikor kiveszed, a héja le fog csúszni róla.

Hámozd egyszerűen a gyömbért

Konyhai Praktika 2

Egy evőkanál segítségével könnyen leszedheted a héját.

Grillezd a halat citromszeleteken

Konyhai Praktika 3

A halak könnyen odaragadnak a grillrácsra, gyakran pedig szét is esnek, mikor a rácsra helyezed őket. Hogy ezt elkerüld, helyezz a rácsra citrom szeleteket, majd fektesd rájuk a sütnivaló halat. A citromtól a halnak pikáns íze is lesz.

Így melegítsd fel a pizzát

Konyhai Praktika 4

A felmelegített pizza sohasem olyan finom, mint a friss. De ha muszáj felmelegítened, a legjobb, ha úgy csinálod, hogy egy pohár vizet is teszel mellé a mikróba. Így megelőzheted, hogy a tészta kiszáradjon.

Használj két tányért, hogy egyetlen mozdulattal több koktélparadicsomot is félbe vághass

Kapcsolódó cikk

Konyhai Praktika 5

Mikor salátát készítesz, egy halom apró paradicsomot kell felvagdosnod. A dolgod leegyszerűsítheted, ha egy tányérra teszed a paradicsomokat, majd rájuk teszel egy másik tányért, és a kettő között egyetlen mozdulattal végig húzod a kést.

Fagyaszd le a hagymát szeletelés előtt

Konyhai Praktika 6

A fagyasztás meggátolja, hogy a hagymából a könnyekért felelős anyagok kiszabaduljanak.

 

A különböző fajtájú teákat eltérő ideig és eltérő hőmérsékleten kell főzni

Konyhai Praktika 7
  • Fehér tea – 65-70 fokon 1-2 percig
  • Sárga tea – 70-75 fokon 1-2 percig
  • Zöld tea – 75-80 fokon 1-2 percig
  • Oolong tea – 80-85 fokon 2-3 percig
 

Csavard a banán szárát műanyag fóliába, hogy megakadályozd a túlérést

Konyhai Praktika 8

Szorosan tekerd körbe a banán szárát műanyag fóliával. Ezzel a trükkel 3-5 nappal tovább lesz friss a banán, mielőtt túlérne.

A felütött tojás héjával halászd ki a tálba került tojáshéj darabokat

Kapcsolódó cikk

Konyhai Praktika 9

Így készül a szaftos grillezett fasírt

Konyhai Praktika 10

A fasírtnak a grillen sem muszáj kiszáradnia. Hogy a nedvességet és a szaftot megőrizze, tégy egy jégkockát a közepére, majd kezd el sütni.

Használj konyhai ollót az egész csirke gyors felvágásához és darabolásához

Konyhai Praktika 11

Hagyj “füleket” a sütőpapírból, hogy könnyebben ki tudd venni a tésztát a tepsiből

Konyhai Praktika 12

Mikor kibéleled a tepsit, a sütőpapírt úgy helyezd el benne, hogy minden oldalán túlnyúljon a tepsi szélein. Ezeket a részeket könnyen meg tudod fogni, és a segítségükkel egyszerűbben ki tudod emelni a tésztát a tepsiből anélkül, hogy darabokra esne.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

9 élelmiszer, amit helytelenül mosunk meg

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.