Kína már javában teszteli a hálózati technológia következő generációját. Ennek keretében Föld körüli pályára állították a világ első 6G műholdját.

Mit szólnak ehhez az összeesküvés-elméletek hívei?

Noha nemrég arról számoltunk be, hogy a Holdon sem maradunk internet nélkül, ugyanis a NASA a Nokiára bízta az internethálózat kiépítését, ám Kína sem marad el az újításban. 

6G Mobilhalozat Kina Scaled
/ Fotó: Pixabay

Bár a konteóhívők még világszerte az 5G-től tartanak, és még ennek a használata sem terjedt el széles körben, Kína már javában teszteli a hálózati technológia következő generációját. Ennek keretében Föld körüli pályára állították a világ első 6G műholdját – írja a BBC.

Az erdőtüzek megelőzésére szolgáló technológia is Föld körüli pályán

A 6G technológia tesztelésére szánt eszközt 12 másik műholddal együtt bocsátották fel a Sanhszi tartománybeli Tajjüanból, a Hosszú Menetelés-6 nevű hordozórakétával.

Ebből 10 kereskedelmi műhold, amelyeket a Satellogic nevű argentin cég fejlesztett.

6G Mobilhalozat Kina Fold Koruli Palya
A Kínai Hosszú Menetelés-6 Hordozórakéta Felbocsátása 2020. November 6-Án A Kínai Tajjüanból, Fedélzetén 13 Műholddal / Fotó: Zheng Taotao / Xinhua / Afp

A 6G működéséhez szükséges nagy sebességű technológia mellett a mezőgazdasági termelés problémáit monitorozó, valamint az erdőtüzek megelőzésére szolgáló technológiát is Föld körüli pályára juttatott Kína a pénteki misszió során.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet