Sokat tehetünk az egészségünkért, ha odafigyelünk arra, hogy minél kiegyensúlyozottabban étkezzünk. Így ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, érdemes változtatni az étrendünkön.
A testünk egy tökéletes mechanizmus, melyben számos dolog történik egyszerre. S néha bizony segítségkérő jeleket küld számunkra, melyeket, ha figyelmen kívül hagyunk, egészségügyi gondokhoz vezethetnek.

Összegyűjtöttünk néhány olyan jelet, amikre mindenképp figyelj oda.

Álmatlanság, ingerlékenység és lábgörcs

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, a testednek magnéziumra és káliumra van szüksége. Ezeket az elemeket úgy juttathatod be a szervezetedbe, hogy a paradicsomot, a narancsot, a banánt és a spenótot beépíted a mindennapi étrendedbe.

Tested Segitsegert Konyorog, Hasznos Jelek, Betegseg
/ Fotó: Bright Side

Száraz bőr

A bőröd szárazsága E-vitaminhiányra utalhat. Ezért több zöldséget, olajat, mogyoróféléket és halakat kellene enned.

Tested Segitsegert Konyorog, Hasznos Jelek, Betegseg 1
/ Fotó: Bright Side

Édesszájúság

Ha hirtelen erős vágyat érzel arra, hogy valami édeset egyél, akkor a kiváltó ok gyakran a túl sok stressz, a depresszió vagy a kimerültség. A tested glükózért „kiált”, s, hogy elkerüld az elhízást, egyél inkább étcsokoládét vagy mézet.
Tested Segitsegert Konyorog, Hasznos Jelek, Betegseg 2
/ Fotó: Bright Side

Jeget kívánsz

Ha késztetést érzel egy kis jég evésre, lehet, hogy anémiában, vagyis vashiányban szenvedsz. A legjobb vasforrások a marha és a tojás. Ha kívánod a jeget és fáradékony vagy, mindenképp keresd fel az orvosodat.

Tested Segitsegert Konyorog, Hasznos Jelek, Betegseg 3
/ Fotó: Bright Side

Vérző íny

A fogmosás közben fellépő hirtelen vagy folyamatos ínyvérzés a C-vitaminhiány egyik árulkodó jele lehet. Építsd bele az étrendedbe a következő alapanyagokat: citrusfélék, spenót, zöld és piros kaliforniai paprika, paradicsom, káposzta, karfiol és brokkoli.

Tested Segitsegert Konyorog, Hasznos Jelek, Betegseg 4
/ Fotó: Bright Side

Gyenge, töredezett köröm és haj

Ezekkel a tünetekkel a tested a B-vitamin hiányt próbálja jelezni. Igyál több tejet, és vigyél be a szervezetedbe egy kis norit (az ehető tengeri füvek japán neve), valamint gombát.

Tested Segitsegert Konyorog, Hasznos Jelek, Betegseg 5
/ Fotó: Bright Side

A szivárványhártya körüli karikák

Ilyen típusú karikák gyakran kialakulnak 50 év felett, s ez normális. Ám, ha fiatalabb korban keletkeznek karikák a szivárványhártya körül, az bizony a magas koleszterinszintre utalhat. Mindenképp keresd fel az orvosod, ha ilyet tapasztalsz.

Tested Segitsegert Konyorog, Hasznos Jelek, Betegseg 6
/ Fotó: Bright Side

A görög láb

A görög láb azt jelenti, hogy a második lábujjad hosszabb, mint a többi, s ez bőrkeményedéseket, valamint fájdalmat okozhat. Továbbá a hosszabb lábujj miatt a cipők is igen kényelmetlenek lehetnek, ezért csak bizonyos típusú és stílusú lábbeliket célszerű hordanod.

Tested Segitsegert Konyorog, Hasznos Jelek, Betegseg 7
/ Fotó: Bright Side

Sokan próbálnak már odafigyelni arra is, hogy milyen fajta kenyeret esznek, hiszen nagyon sokat hallani arról, hogy mennyire egészségtelen vagy egészséges tud lenni. Ha érdekel megtekintheted itt az erről szóló cikkünket.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet