Akármennyire is furcsán hangzik, a burgonya levét érdemes rendszeresen fogyasztani.
A burgonyalében ugyanis a zöldség jótékony összetevői koncentráltan találhatók meg, így hatékony segítséget nyújtanak sokféle betegség megelőzésében és kezelésében.
Gyulladáscsökkentés
Izom- és ízületi fájdalmak esetén természetes gyógyír a nyers burgonya leve. Fogyasztása gátat vet a gyulladásoknak és csillapítja a fájdalmat.
Méregtelenítés
Antioxidáns tartalmával segít eltávolítani a méreganyagokat a veséből, a bélből, a májból. A benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és rostok szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a vérből minél több méreganyag kiürüljön. A burgonyalé koleszterinmentes és javítja a vérkeringést a testben, amivel az öregedési folyamatokat is lassítja.
Kapcsolódó cikk
Táplálkozási tippek 50, 60, 70 év felett
Idővel testünk tápanyag-szükségletei megváltoznak.
Immunerősítés
A nyers burgonyalé lúgos, felszívódva pedig szabályozza a vércukorszintet. Ezen tulajdonságaival kiegyensúlyozza a szervezet pH-szintjét, ezzel pedig csökkenti a krónikus betegségek kockázatát. Nagy mennyiségben található benne C-vitamin is, ami a legfőbb támogatója az immunrendszernek.
Köszvény ellen
Naponta 2 bögre burgonyalé elfogyasztása már igen nagy javulást hozhat azok számára, akiknél az ízületekben húgysav halmozódott fel. Az antioxidánsok segítik ennek az anyagnak a kiürülését, ezzel megszüntetik és képesek megelőzni is a fájdalom és a gyulladás kialakulását.
Javítja a keringési rendszer egészségét
Fokozza a vérkeringést és csökkenti a káros koleszterin szintjét, ezért nagyban hozzájárul a keringési rendszer egészségének megőrzéséhez. Fogyasztása csökkenti a gyulladások esélyét, melyek a szívbetegségek leggyakoribb kiváltó okai között szerepelnek.
Energiát ad
Már naponta kis mennyiségben elfogyasztva is nagyban növeli a fizikai erőnlétet és a szellemi teljesítményt. Ehhez a kalóriaégetést fokozó rosttartalma is hozzájárul.
Így készítsd el!
Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 1 bögre víz
A burgonyákat hámozd meg, darabold fel és a vízzel együtt tedd turmixgépbe. Ha teljesen simára turmixoltad, szűrd át és oszd két részre. Az egyik felét reggel, a másikat este fogyaszd el.
A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.
Kapcsolódó cikk
12 időtakarékos trükk, amivel a konyha hősévé válhatsz
Ha finom ételeket tudsz főzni, az nagyon menő. De ha úgy tudod őket elkészíteni, hogy okos trükkökkel közben egy csomó időt is spórolsz, az még menőbb.