Ínycsiklandozó!
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 50 dkg burgonya
- 1 csapott ek. majoranna
- 1 tk. őrölt kömény
- ételízesítő
- 5 ek. olaj
- 5 ek. liszt
- 1 kk. őrölt bors
- 1 tk. pirospaprika
Elkészítése:
A kelkáposztát, miután a torzsáját kivágtuk, csíkokra szeleteljük.
Kapcsolódó cikk
Erzsébet királynő cukrásza megosztja különleges fánk receptjét
Már csak egy csésze breakfast tea, és kész is az uralkodói uzsonna!
A megtisztított, felkockázott burgonyával együtt egy lábasba tesszük és felöntjük vízzel.
Ízesítjük ételizesítővel, majorannával és köménnyel.
Puhára főzzük.
Az olajon kevergetve, világos barnára pirítjuk a lisztet, tűzről lehúzva megszórjuk borssal és pirospaprikával.
Felöntjük kevés hideg vízzel, összekeverjük, majd szűrőn keresztül a káposztához adjuk.
Elkeverjük, egyet forralunk rajta és elkészült.
Kapcsolódó cikk
Foodstyling – így kéne kinéznie minden receptkönyvnek
Hihetetlen, mi mindenre tudja inspirálni a konyha a művészeket, úgy tűnik, az ő szívükhöz is a gyomrukon keresztül vezet az út. Nézzétek meg, hogyan varázsol receptekből minimalista képeket ez a fotográfus!