Helga Stentzelre szerencsére nem hatott a figyelmeztetés, ő csakazértis játszik az étellel, mindannyiunk örömére.

Zöldségek, gyümölcsök mint közös nevező

Helga Stentzel, a londoni illetőségű képzőművész, a Bored Panda egyik szerzője határtalan, már-már gyermeki fantáziával képzel bele zöldségekbe, gyümölcsökbe vagy éppen  használt teafilterekbe egy egészen más világot. A globalizált nagyvárosokban hiába érhető el manapság már bármely nemzetközi konyha étele vagy egzotikus hozzávaló, amelyek neveit is alig tudjuk helyesen kiejteni, mégis az alapvető élelmiszerekben rejlő lehetőség vonzza a leginkább.

„Ezen ennivalók formáját és ízét a világon mindenki ismeri, az emberiség közös nevezőjének is mondhatjuk őket, ezt a nyelvet mindenki beszéli anélkül, hogy egy szót is szólna. Imádom a legegyszerűbb alapanyagokat tanulmányozni és új történeteket szőni köréjük” – mondta az alkotó.

Olvasó teafilter

Kreativ Etelfotok 1

Gumimacifürt

Kreativ Etelfotok 2

Kaliforniai flamingó

Kreativ Etelfotok 3

Legófejek és kukoricaszemek

Kreativ Etelfotok 4

Spagetti-hóember

Kreativ Etelfotok 5

Tojáspaletta

Kreativ Etelfotok 7

Kacsabanán

Kreativ Etelfotok 8

Marge Simpson

Kreativ Etelfotok 9

Sajtlyukasztó

Kreativ Etelfotok 10

Filterhaverok

Kreativ Etelfotok 11

Két éve Játssz az étellel! címmel hasonló alkotásokból rendezett kiállítást a a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. A tárlatról írt cikkünket itt tudjátok elolvasni. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

9 élelmiszer, amit helytelenül mosunk meg

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.