A novelláid Budapest buszmegállóiban köszönhetnek vissza rád

Ismét a megállókba költözik a kortárs irodalom: Magyarország piacvezető out-of-home médiavállalata, a JCDecaux idén is meghirdette novellaíró pályázatát. Ennek beadási határidejét – tekintettel a nagy érdeklődésre – május 31-ig hosszabbították meg.

A beérkezett alkotásokból a húsz döntős munkát Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken lévő buszmegállók utasvárójában olvashatják el az érdeklődők ezen a nyáron. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 000 forintos pénzdíjban részesül, a második 200 000, míg a harmadik helyezett 100 000 forintot kap. A műveket értékelő zsűri Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő, az Élet és Irodalom szerkesztője.

Aki nem jár Budapest belvárosában vagy a megyeszékhelyen, esetleg azelőtt megérkezik a busza, hogy befejezhetné az olvasást, az online is elérheti a 20 döntős pályaművet anovella.jcdecaux.hu oldalon, és szavazhat is ugyanitt. A legtöbb voksot kapó írás alkotója közönségdíjban részesül. 

2017 Es Jcdecaux Novella Nyertesek
A 2017-Es Nyertesek A Jcdecaus Novellaíró Pályázatán / Fotó: Zetapress

A JCDecaux először 2017 tavaszán hirdette meg novellaíró pályázatát, amelyre több mint 2 500 pályamunka érkezett. A vállalat idén is szeretné tartalmasabbá és kellemesebbé tenni a buszra és villamosra várás perceit, ezért hirdeti meg újra irodalmi kezdeményezését.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból