Követem Közélet A Visegrádi országok bojkottálják az Európai Bizottság menekültügyi mini...

A Visegrádi országok bojkottálják az Európai Bizottság menekültügyi mini csúcstalálkozóját

Promóció

Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország az EU határvédelmi ügynökségének megerősítését követeli. A Visegrádi csoport keményvonalas politikát szorgalmaz az Európai Unióba irányuló szabálytalan bevándorlással szemben.

Promóció
- Advertisement -

Orban Viktor csütörtökön azt mondta, a Visegrádi csoport megállapodott abban, hogy meg kell erősíteni az EU külső határait. A menekültügyeket pedig az Unión kívül kell kezelni.

Andrej Babis cseh miniszterelnök arról beszélt, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökséget, a Frontex-t meg kell erősíteni, hogy jobban meg meg tudjon birkózni a szabálytalan bevándorlás kihívásaival. Azt javasolta, a Frontex állományát növeljék meg 10.000 főre. 

“Európát képessé kell tenni arra, hogy megvédjen bennünket” – ezt már Sebastian Kurz, osztrák kancellár mondta, akit szintén meghívtak a visegrádi tanácskozásra.

A V4-ek megbeszélése után Orbán kijelentette, hogy a Visegrádi országok bojkottálják az Európai Bizottság által vasárnapra összehívott, menekültkérdésekkel foglalkozó mini csúcstalálkozót. Szerinte a miniszterelnöki, legmagasabb szintű kormányzati megbeszélések megszervezése az Európai Tanácsra tartozik. Így azt nem az Európai Bizottságnak kellett volna összehívnia.

A V4 szerint a menekültekkel EU-n kívüli központokban kell foglalkozni / Fotó: picture-alliance / AP Photo / S. Palacios

“Megértjük, hogy egyes országokban vannak belpolitikai nehézségek, de ez nem vezethet összeurópai kapkodáshoz” – tette hozzá a magyar miniszterelnök.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3