A Blizzard beperelte a Netflixet, mert az átcsábított egy pénzügyi vezetőt

Noha tavaly szerződött a Netflix streamingszolgáltatóhoz Spencer Neumann, az Activision Blizzard nemrég jött elő a per lehetőségével. Egyik hozadéka az lehet a jogi lépésnek, hogy üzleti titkok derülhetnek ki.

Másfél év után távozott

Az egyik legnagyobb videojáték-kiadó, az Activision Blizzard bepereli a Netflixet, amiért az átcsábított magához egy pénzügyi vezetőt, írja a Eurogamer – szúrta ki a Telex.

Spencer Neumann Netflix Activision Blizzard Per
Spencer Neumann, a streamingszolgáltató egykori pénzügyi vezetője / Fotó: Netflix

Az illető Spencer Neumann, és 2019 elején, alig másfél év után távozott az Activisiontől, viszont ott elég magas beosztásban volt, CFO-ként (amolyan pénzügyi alelnök). A munkaszerződése idén áprilisban járt volna le.

A Blizzard szerint tisztességtelen a Netflix terjeszkedése

Az Activision szerint a Netflix kifejezetten bátorította Neumannt a szerződésszegésre, és pénzügyi segítséget is felajánlott, amennyiben volt munkahelyén kötbért kell fizetnie. A videojátékos óriás tisztességtelen piaci magatartást nehezményez, kártérítést követel, és azt szeretné, hogy a bíróság szólítsa fel a Netflixet az ilyen fejvadászakciók befejezésére.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Emellett sérelmezi, hogy a streamingszolgáltató elkezdett a videojátékos piacon is terjeszkedni, ami pláne tisztességtelenné teszi Neumann leigazolását – legalábbis az Activision beadványa szerint.

Activision Blizzard Netflix Per Spencer Neumann Penzugyi Vezeto
Activision Blizzard / Fotó: Getty Images

Az utóbbi vád elég komolytalan, mert a Netflix a saját sorozatai alapján készített eddig két játékot (The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics, Stranger Things: The Game).

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Mndkettő kis költségvetésű aprólék, nem is említhetők egy lapon például az Activision szuperprodukciójával, a Call of Duty-sorozattal.

Neumann távozása pedig önmagában azért érdekes, mert egy elég turbulens időszakban történt, 2018 végén/2019 elején, amikor lelépett a Blizzard elnöke, szerződést bontott a cég egyik legfontosabb fejlesztője, a Bungie, és a cég több száz alkalmazottat bocsátott el.

A per legizgalmasabb része – amennyiben nem születik egyezség – vélhetően az lesz, amikor a tárgyaláson kiderülnek üzleti titkok, mint ahogy az például tíz évvel ezelőtt történt. Akkor az Activision az Electronic Artsot perelte be.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból