Egy általános iskola eltávolította a menza étlapjáról a pudingokat, és helyette egészséges reggeli harapnivalókat kínál a tanulóknak, megelőzve a „cukorösszeomlást”, ami miatt fáradtak és ingerlékenyebbek lettek a gyerekek.

Az egészséges étrend fontossága

A newhami Scott Wilkie Általános Iskola a korábban desszertre költött pénzt arra fordítja, hogy a gyerekeknek egészséges reggeli nassolnivalót, például gyümölcstálat, joghurtot és gabonaszeletet biztosítson – számolt be róla a The Mirror.

Keri Edge, az ügyvezető igazgató azt mondta, hogy a puding eltávolítása az étrendből azt jelenti, hogy a tanulók jobban teljesítenek majd az oktatás során.

Miután a gyermek elhagyja az iskolát, az élet melyik más területén eszik minden nap magas cukortartalmú pudingot ebéd után? A válasz sehol. Newhamben az egyik legmagasabb az elhízott gyerekek száma az országban, és alaposabban át kell gondolnunk, hogy mennyi és milyen ételt, illetve testmozgást kínálunk gyermekeinknek

– magyarázta a nő.
Hozzátette, hogy a gyerekek ingerlékenyebbek voltak és nehezebben figyeltek, miután megették a magas cukortartalmú pudingot. Reméli, hogy ez most – a gyermekek javára – meg fog változni.

Félve fogadták a szülők

Néhány szülő kezdetben aggodalmát fejezte ki a puding betiltására vonatkozó döntéssel kapcsolatban, de azóta megnyugodtak, és észrevették, hogy gyermekeik hozzáállása javult.
“Nagyon erős a kapcsolatunk a szülőkkel, és bíznak a mi szakértelmünkben, amikor gyermekeik oktatásáról van szó. Nagyon erős tanulmányi múltunk van, de nagyon törődünk gyermekeink jólétével is” – mondta az igazgatónő.

Kapcsolódó cikk

Az iskola egyik tanulója, Scott Wilkie az ország legjobbjai között van és az alapvető tantárgyak, például az olvasás, az írás és a matematika előrehaladási pontszámaival jóval az országos átlag felett teljesít.

De nem ez az első alkalom, hogy az iskola címlapra került. A múlt hónapban is feltűnést keltettek, amikor bejelentették, hogy egy órával meghosszabbították az iskolai napot, hogy segítsenek a gyerekeknek felzárkózni a koronavírus-járvány okozta korlátozások után.

Mint arról beszámoltunk korábban, a cukor túlzott fogyasztása és maga a cukorbetegség is rengeteg problémát okoz a világ megannyi országában. Nagy-Britanniában a cukormentes életmód mentette meg egy nő életét.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.