Ezt teszi a testeddel 90 perc pihenés

Motoros készségeinket és memóriánkat is növelheti a 90 perces alvás, pihenés.

90 perc csodákra képes

Ha éjszakánként sikerül nyolc órát aludnunk, felfrissülünk, és készen állunk szembenézni az előttünk álló nappal, de nem ez az egyetlen módja a produktivitásunknak. A JNeurosci folyóiratban megjelent tanulmányban a Northwestern Egyetem kutató azt találták, hogy 90 perces szunyókálás lehetővé teszi, hogy új feladatokat is jobban megoldjunk, mivel javítja a fókuszálás képességét.

A résztvevőket nehéz motoros feladatok végzésével bízták meg, a vizsgált személyek egy számítógépes játékot játszottak, amely magában foglalta a kurzor mozgatását a karizmok segítségével különféle hangparancsokra, egy adott irányba. Először gyakoroltak, majd bekötött szemel játszották a játékot.

A pihenés javíthatja a stroke-on átesettek rehabilitációs terápiáját

Az egyetlen különbség azok között, akik sikeresebben hajtották végre a feladatokat, és azok között, akik úgy találták, hogy a projekt kihívást jelent, egy 90 perces szundi volt.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Larry Cheng PhD hallgató megjegyezte, a szundi javíthatja a stroke-on átesett vagy más idegrendszeri betegségben szenvedő emberek rehabilitációs terápiáját. A jelenlegi eredmények alátámasztják azt a következtetés, hogy a motoros készség végrehajtás-alapú elemei újra aktiválhatóak alvás közben, ami javítja a teljesítményt ébredés után. Továbbá a motorvezérlő hálózatok alvás közbeni aktivitása szerves része lehet a motoros készségek megszilárdításának, mechanizmusának.

Vannak bizonyos tévhitek is az alvással kapcsolatban, hetet ebben a cikkünkben fedtünk fel.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk