350 ezer Ring okos ajtócsengőt hívott vissza az Amazon, mert kigyulladhat

A rossz csavar használata esetén megsérülhet az Amazon tulajdonában lévő Ring okos ajtócsengő akkumulátora.

Helytelen telepítés esetén kigyulladhat

Óriási visszahívást jelentett be az Amazon tulajdonában lévő Ring, szükség esetén akár 350 ezer darab második generációs kapucsengőjét is hajlandó ingyen kicserélni – írja a Business Insider.

Amazon Ring Okos Ajtocsengo Kigyullad Tuz Akkumulator
Ring okos ajtócsengő / Fotó: Ring

A csináld magad telepíthetőséggel reklámozott, akkumulátorról üzemelő, videós kaputelefon funkcióval rendelkező Video Doorbell baja, hogy helytelen telepítés esetén kigyulladhat.

85 panasz érkezett

Az installációja rendkívül egyszerű, csak le kell szedni a külső borítását, fel kell fúrni a helyére, majd két különleges csavarral rögzíteni kell a külső borítását. Sajnos egyes vevők számára nem volt tiszta a mellékelt utasításból, hogy a burkolat rögzítéséhez a különleges kinézetű biztonsági csavarokat kell használni, helyette a dobozban szintén mellékelt, sokkal hosszabb facsavarokat hajtották be a kütyübe.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ezek behajtásakor megsérülhet az eszköz beépített akkuja, a Ringhez nyolcvanöt panasz érkezett az üggyel kapcsolatban.

Harminc esetben nyilvánvaló túlmelegedésről panaszkodtak a vevők, közülük huszonhárom esetben pedig valamilyen mértékben lángra is kapott az ajtócsengő, bár nagy baj szerencsére sehol sem lett a helytelen telepítésből.

A jövőben a Ring frissített telepítési instrukciót mellékel majd a termékéhez, az érintett vevők pedig az ügyfélszolgálatán érdeklődhetnek a cserével kapcsolatos részletekről.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból