Valamikor az év későbbi részében az Apple nyomdokaiba lép a Google, így Androidos mobilokon is letiltható a követés.

Hullámokban érkezik a követés leállítása Androidos mobilokra

A hirdetőcégek körében kiváltott óriási tiltakozás ellenére a néhány hete elérhetővé vált iOS 14.5-től kezdve az Apple mobileszközeivel rendelkezők letilthatják az alkalmazások közti követésüket, ezzel jelentősen növelve a hétköznapi mobilhasználat során a magánszférájuk védelmét – írja az Origo.

A Bloomberg beszámolója alapján hosszas tipródást követően a Google is úgy döntött, hogy hajlandó az Apple nyomdokaiba lépni, és az idei év végétől hullámokban elkezdi elérhetővé tenni a követés letiltását a Google Play-szolgáltatások keretrendszeren keresztül Androidos mobilokon. Ez alapján valahol a Google-alkalmazásban lesz a beállítási lehetőség.

A két cég megvalósítása között viszont jelentős eltérésre lehet számítani: az Androidos mobilok esetében alapértelmezetten aktív lesz az egyedi hirdetési azonosító appokkal való megosztása, a letiltásakor pedig univerzálisan semelyik app sem érheti majd el az információt.

Ezzel szemben az iOS-ben lehetőség van a szelektivitásra, így a felhasználók például dönthetnek úgy, hogy az ételrendelő appnak megengedik a követést, míg a Facebook appjának nem.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet