Már mindannyiunk zsebében ott lapul egy elengedhetetlen okostelefon. Ennek ellenére kevés olyan ember van, aki pontosan tudja, mennyi mindenre képes a telefonja. A Bright Side cikkében 8 rejtett funkcióval próbált változtatni ezen.

A legegyszerűbb módja az üzemidő hosszabbításának

Egy fekete háttér választásával jelentősen csökkenthető a merülési sebesség, állítja a Bright Side. Emögött az áll, hogy egy egyszerű háttér kikapcsolhatja a pixelek automatikus megvilágítását. Sajnos még nem minden android-készülék rendelkezik ezzel a funkcióval, de a Samsung már bevezette a legtöbb modellje esetében.

Szöveg beszéddé alakítása

Már nem csak olvasni, de hallgatni is lehet a cikkeket az android-készülékeken. A szöveg beszéddé alakításának bekapcsolásához a beállításokon belül a kisegítő lehetőségeket kell keresni.

Az okostelefon használata távolról

Ezzel a funkcióval akkor is be tudod mérni és le tudod zárni a telefonodat az adatok elvesztése nélkül, ha elvesztetted. A beállításokon belül, a biztonság fül alatt tudod kipipálni az android eszközkezelő, eszköz beazonosítása távolról és a távoli lezárás és törlés engedélyezése funkciókat.

Vendég-mód bekapcsolása

Ez a funkció azoknak lehet hasznos, akik ideiglenesen szeretnék másnak odaadni a telefonjukat a személyes adataik megosztása nélkül. Ha két ujjal legyintesz a képernyő tetejéről, és a felhasználói ikonra kattintasz a jobb felső sarokban, megjelenik a lehetőség egy vendég felhasználó hozzáadására. Erre kattintva lehetőséged lesz beállítani, hogy a vendég mikhez férhet hozzá.

Képernyő nagyítása

A rossz látással szenvedők gyakran nem is tudják, mennyit segíthet nekik ez a funkció. A beállításokon belüli kisegítő lehetőségek között lehet engedélyezni a képernyő nagyítót, ami lehetővé teszi, hogy a képernyőre kattintva bármelyik részletre rá tudj nagyítani.

Hotspot-mód

Nincs szükséged modemre vagy routerre ahhoz, hogy különböző eszközöknek internethozzáférést biztosíts. A beállítások alatt a hotspot funkciót keresve könnyen tudod engedélyezni az internet megosztását.

Az okostelefon irányítása fejmozgással

Vannak olyan helyzetek, amikor muszáj lenne használnod a telefonodat, de foglaltak a kezeid. Az ingyenes EVA Facial Mouse alkalmazás letöltésével megoldhatod ezt a problémát, és engedélyezheted, hogy fejmozgással irányítsd az eszközt.

Titkos játék

A Google már az Android 2.3-as verziójának megjelenésekor beépített egy titkos meglepetést a felhasználók számára. A beállításokon belül az Eszközről fült keresd. Az android verziót többször egymás után megnyomva egy pillecukor fog megjelenni. Ha erre gyorsan rányomsz, egy titkos minijáték fog elindulni.

Még több Androidos trükkről ebben és ebben a cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet