Az Ubisoft reagált az Assassin’s Creed: Valhalla-ügyre: mégsem hagyják el az achievementeket

Magyarázatot adott az Ubisoft játékfejlesztő cég az Assissin's Creed: Valhalla kapcsán felmerült kérdésre. Mint írták az illetékesek, félretájékoztatta a számítógépes játékosokat a vállalat.

Nagy értetlenkedést váltott ki

Kisebb botrány tört ki a napokban az Ubisoft terméktámogatási fórumán, miután az Assassin’s Creed: Valhalla számítógépes változatában nem voltak a haladásért és egyéb tettekért feloldható achievementek.

Assassins Creed Valhalla Achievement Ubisoft 1
Assasins Creed: Valhalla / Fotó: Ubisoft

Az Ubisoft illetékese azt írta az ezzel kapcsolatos kérdésekre, hogy a jövőben nem is lesznek ilyenek a francia kiadó PC-s játékaiban. Helyette csak a játékokon belüli kihívásrendszer lesz elérhető.

A népszerű jutalmazási plecsnikkel való leszámolás nagy értetlenkedést váltott ki, hiszen rendkívül népszerűek, a fejlesztők számára minimális erőfeszítésbe kerül az elérhetővé tételük, plusz az Ubisoft már jó ideje párhuzamosan használja ezen említett játékbeli kihívásokkal.

Érdekes magyarázat

Vasárnap kiderült, hogy az Ubisoft illetékesének magyarázata tényleg sántított: félreértés történt a cégen belüli kommunikáció során, a kiadó továbbra is támogatni fogja PC-n az achievementeket.

A Valhalla számítógépes kiadásából véletlenül maradtak ki, de hamarosan utólag elérhetővé válnak benne.

Mindenesetre, nehéz elhinni, hogy a Valhalla kiadása során senkinek sem tűnt fel a kiadónál a jutalomplecsnik kifelejtése.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból