Eljárás indult Bayer Zsolt egyik „harcostársára” tett kijelentése miatt

Bayer Zsolt író-publicista-műsorvezető a Háttérkép című műsorban azt mondta, hogy egy „régi harcostársa” bevallotta „ő azért szeret többek között Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésre állnak”. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

A kormánypárti Pesti Srácok írt arról, ki lehet a „régi harcostárs”

„Egykor volt barátunk, harcostársunk egy 12 órás autóúton – félve, rettegve, dadogva, majdhogynem sírva – vallotta meg nekem, hogy ő homokos. 12 órára volt szüksége ahhoz, hogy ezt be merje nekem vallani 20 évvel ezelőtt. Mondtam, hogy semmi baj, ettől még barátok maradunk. Ugyanez az ember két év múlva a legkisebb skrupulus, fenntartás és zavar nélkül, röhögve mesélte, hogy ő azért szeret többek között Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésre állnak. Két évre volt szüksége ehhez, értitek ugye, a lefelé tartó spirál” – mondta Bayer Zsolt a Szájer József körül kirobbant botrány után.

Bayer Zsolt Per Regi Harcostars Hir Tv
Bayer Zsolt író-publicista-műsorvezető / Fotó: Hír TV

A kijelentést követően Szabó Tímea független országgyűlési képviselő és Tényi István, a Fidesz egykori tagja is bejelentést tett a hatóságoknál. Tették ezt azt követően, hogy a Pesti Srácok szerint Bayer a Magyar Hang egyik újságírójáról beszélt. Később György Zsombor, a lap főszerkesztője reagált Bayer és a Pesti Srácok vádjaira. Mint írta, a, „fellobbant a vágy” a kormányzati holdudvarban arra, hogy revansot vegyenek Szájer József ügye miatt.

Tényi bejelentésétől függetlenül is elindult az eljárás

A rendőrség válaszolt Tényi István.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Azt írták, az ügyben hivatalból eljárás indult, még Tényi bejelentése előtt.

Bayer Zsolt Regi Harcostars Magyar Hang Eljaras Tenyi Istvan Szabo Timea Szajer Jozsef
Tájékoztatás a hatóságtól / Fotó: Ifj. Tényi István

A „régi harcostárs” egyébként cáfolta Bayer állítását, ő homoszexuális, de nem pedofil, erre Bayer is visszavonta állítását, szerinte félreértette, amit hallott.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból