Beköszönt a jégkorszak: Fellép az Iceage punk együttes a Bánkitó Fesztiválon!

Az utóbbi évekhez hasonlóan a Bánkitó Fesztivál idén is zsánerek, ország- és kulturális határok nélkül hozza el a legizgalmasabb alternatív zenekarokat a világ minden tájáról. Az első eresztésben északról újhullámos punkokat, keletről techno-t, itthonról pedig néhány klasszikust mutatnak be. 2018-ban is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra a feltörekvő zenekaroknak. 

A nemzetközi felhozatal egyik legfontosabb képviselője idén az Iceage zenekar Dániából. Az elmúlt évek legizgalmasabb dán punkkvartettjéből megfoghatatlan, semmihez sem hasonlítható energia árad.

Ebben hatalmas szerepe van Elias Bendernek, aki korunk egyik legegyedibb, legmisztikusabb frontembere.

Az Iceage sötét, elborult hangulata 2013-as Düreres koncertjük és egy hosszabb pihenő után újra magával ragadja majd a magyar közönséget.

Iceage – Forever

From the new album Plowing Into The Field Of Love: http://smarturl.it/FieldofLove Directed by Catherine Pattinama Coleman (full credits below) http://iceagec…

Rajtuk kívül itt lesz az Acid Arab. A francia DJ duó 4/4-re hangolt közel-keleti zenéket játszik, a térség különböző kultúráit Európa legkúlabb tánczenéivel ötvözve.

Acid Arab live @ L’Aérosol in Paris, France for Cercle

Acid Arab live @ L’Aérosol for Cercle ☞ Acid Arab https://www.facebook.com/acidarab/ https://soundcloud.com/acid-arab Thanks to L’Aérosol for their warm welc…

A Bánkitó idei veteránjai a HiperkarmaFellép az Esti Kornél zenekar is.

A szemtelenül fiatal és sikeres bandák kategóriájában idén is indul a Middlemist Red. Rajtuk kívül itt lesz a Blahalousiana is. De Szabó Benedek és bandája, a Galaxisok is visszatérnek a tóra.

A fellépők között lesz a Dope Calypso. 

dope calypso press pic 2016 2 1
Dope Calypso / Fotó: Budapest Showcase Hub

A még fiatalabb feltörekvők is tiszteletük teszik majd a tó körül, kezdve a Deep Glaze-zel. Ők joggal pályázhatnak a Middlemist Redet és a Blahalousianát követő generáció legfontosabb fiúbandájának címére. Jelmondatuk “színes ingek, mázsás riffek”. 

Rock Band For Old Men álnéven érkezik majd a fesztiválra Korb Géza és bandája, a magyar Mac DeMarco.

Más műfaj képviselője Krúbi, aki azon kevesek közé tartozik, akik a szájukra merik venni Schmuck Andor nevét.

De más politikusok emlegetése sem esik túlságosan nehezére a reppernek, a szövegkörnyezet pedig sosem hízelgő.

Krúbiról tavaly még senki sem hallott, a KERET Kikeltető tehetségkutatója óta viszont lazán megtömi Budapest legjobb klubjait, ami a Bánkitón is várható.

Polgárpukkasztó zenével érkezik az EU Cannibal, másnéven Berényi Bianka.  

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. július 11-től július 14-ig

Helyszín: Bánki-tó, Bánk, Nógrád megye

Jegyár: bérlet elővételben: 17.500 HUF, napijegy: 7.500 HUF; bérlet március 20-tól: 21.000 HUF, napijegy: 9.000 HUF; bérlet helyszínen: 25.000 HUF, napijegy: 11.000 HUF

Jegyfoglalás: ITT

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból