10 jel, ahogyan a tested üzenheti, hogy valami nincs rendben

Vágysz néha arra, hogy jeget vagy valami sósat egyél? A szakértők szerint ezek is jelei lehetnek komolyabb dolgoknak, például tápanyaghiánynak. Ezért nagyon fontos figyelni a tested jelzéseit, és ha bármilyen új szokást vagy változást észlelsz magadon, azt ne söpörd a szőnyeg alá.

Hangyamászás-érzés a lábon

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 9
/ Fotó: Bright Side
Ha ezt érzed, vagy azt, hogy a lábadat muszáj mozgatnod, az a nyugtalan láb szindróma tünete lehet. Ez a rendellenesség hosszútávon alakul ki, tüneteit leginkább éjszaka érezheted, amikor pihentetni szeretnéd a lábaidat.

A bőr megvastagodása

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 8
/ Fotó: Bright Side
A bőrproblémákat sem szabad alábecsülni. Ha a bőr megvastagszik és viszketni kezd, az egy sor problémát jelezhet, például hormonzavart, ekcémát, allergiát. Ha ez a probléma tartósan fennáll, vérvizsgálattal lehet felderíteni a kiváltó okát.

A kézírás megváltozása, a szaglás romlása, túl intenzív álmok

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 7
/ Fotó: Bright Side
Mindenki hallott már a Parkinson-kórról, de a tüneteit kevesen ismerik. Remegés, a mozgás lassulása, rossz alvás, rémálmok, a beszéd és a kézírás megváltozása az orvosok szerint mind jelei lehetnek a betegségnek.

Düh és agresszív viselkedés

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 6
/ Fotó: Bright Side
A dühkitörések nem mindig a személyiségből fakadnak. Valójában összefüggésben lehetnek a depresszióval is. Ez ugyanis nemcsak enerváltságban vagy levertségben jelentkezik, de agresszív viselkedést is eredményezhet.

Túl sok alvás

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 5
/ Fotó: Bright Side
Ezt az állapotot hypersomniának nevezik. A kóros aluszékonyság nem egyenlő a lustasággal. Az alvászavarok egyik formája, de a lefekvés előtt elfogyasztott alkoholos italok is kiválthatják.

Szemszín megváltozása

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 4
/ Fotó: Bright Side
Ha valakinek fehér vagy szürke kör jelenik meg a szaruhártyáján, az a 45 év alattiaknál magas koleszterinszintet jelezhet. Önmagában ez a kör ártalmatlan, de jól látható.

Sóvárgás a sós íz után

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 3
/ Fotó: Bright Side
Abban semmi különös nincs, ha szereted a sós ételeket, de ha észreveszed magadon, hogy szinte kizárólag a sós íz után sóvárogsz, akkor ideje elgondolkodni, hogy ez miért lehet. Jelezhet vashiányt, vérszegénységet, dehidratációt, de lehet a premenstruációs szindróma tünete is.

Feledékenység, fáradékonyság, libidó csökkenése

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 2
/ Fotó: Bright Side

Gyakran depressziónak hiszik, de az orvosok szerint egyáltalán nem biztos, hogy erről van szó. Ezek a tünetek ugyanis a pajzsmirigy hormonnal kapcsolatos problémákat is jelezhetnek. Főként, ha hízás és fázás is társul hozzájuk.

Állandó szomjúság

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 1
/ Fotó: Bright Side
Mindig szomjasnak érezni magunkat nem természetes dolog. Egyes ételek is okozhatnak szomjúságérzetet, ezért figyeld meg magad, hogy mit eszel, miután szomjasnak érzed magad. Többnyire a fűszeres és sós ételek váltanak ki ilyen hatást. De a cukorbetegségnek és a terhességnek is jele lehet.

Jeget akarsz rágcsálni

Panaszok, Tunetek, Jelek, Eszrevetel 11
/ Fotó: Bright Side
Ez nem csak egy különös szokás. A vashiány és a vérszegénység is oka lehet a jég iránti sóvárgásnak. A legjobb, ha vérvizsgálatot végeztetsz és elkezdesz táplálékkiegészítőt szedni.

Korábban megjelent cikkünk, hogy miért ne aludj oldalt vagy hason fekve.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk