Hallgatom Beyoncé a BET-díjátadón változásra sürgette a szavazókat

Beyoncé a BET-díjátadón változásra sürgette a szavazókat

Promóció

Beyoncé elnyerte a humanitárius BET-díjat. Az eseményen felhívta a rajongói figyelmét, milyen sürgető lenne mielőbb megszüntetni a rasszista és egyenlőtlen rendszert az Egyesült Államokban. 

Harcoljunk és szavazzunk!

Promóció
- Advertisement -

Beyoncé elnyerte a BET humanitárius tevékenységéért járó díjat, amelyet június 29-én vett át. Az ünnepélyen elhangzott beszédével arra ösztönözte a résztvevőket és a rajongóit, hogy mielőbb tegyenek a rasszista és az egyenlőtlen rendszer megszüntetése érdekében. Ez ellen pedig nem máskor, mint az ősszel tartott amerikai elnökválasztásokon tehetnek a leginkább. 

Beyoncé az idei BET-díjátadó virtuális eseményén / Fotó: BET

Michelle Obama a díj átadásával kiemelte az énekesnő fekete közösségek iránti elköteleződését, ami érzékelhető minden megmozdulásában. Zenéjében hangot ad a fekete emberek örömének és fájdalmának, aktivista megmozdulásai pedig a fekete életekért kijáró igazságért harcolnak. Továbbá segíti a fiatalabb előadókat, de felhívja a figyelmet többek között a hétköznapok történéseiben megbújó rasszizmusra és szexizmusra is. Beyoncé a díjat a George Floyd halála folytán utcára sereglő tüntetőknek ajánlotta. A férfi haláláért az énekesnő is igazságot követelt.

A díjat az összes utcán tüntető testvéremnek ajánlom, akik inspirálnak, menetelnek és harcolnak a változásért. A hangotok célba ér majd, és bizonyítjátok ezzel őseiteknek, hogy harcaik nem voltak hiábavalók. Most azonban van még egy dolgunk, amit el kell intéznünk az igazságos hatalomért, még hozzá az, hogy szavazzunk!

– mondta Beyoncé beszédében. A BeyGOOD Alapítvány is dícsérte Beyoncé tevékenységét, beleértve a koronavírus fertőzöttek tesztelésének támogatását. 

Politikai hangvétel

A BET-díjak elsősorban a fekete művészeket és sportolókat illetik. A vasárnapi show-val a szervezők a program 40. évfordulóját ünnepelték. A háromórás virtuális rendezvény házigazdájaként Amanda Seales komikus és színész tűnt fel a képernyőkön, írja a The Guardian. 

Beyoncé közös remixet készített Megan Thee Stallionnal

A koronavírus-járvány sok ember számára okoz anyagi nehézséget, ezért a sztárok igyekeznek segíteni a bajbajutottaknak. Cardi B egy dalt írt a koronavírusról, amelynek a bevételeit jótékony célra fordítja. Újabb két énekesnő döntött úgy, hogy közös daluk bevételével segítenek. Beyoncé összefogott Megan Thee Stallion énekesnővel, hogy a Savage című dalhoz készítsenek közös remixet, írja a .

Korábban Muhammad Ali boxoló, Quincy Jones zenei producer és Denzel Washington színész is kitüntetésben részesült. Az idei díjátadón számos alkotó politikai megjegyzéseket eresztett el. Roddy Ricch rap-produkciója közben Black Lives Matter pólóban lépett a színpadra. DabBaby pedig korábban egy új videó klippel, a Rockstarral emlékezett George Floyd kegyetlen meggyilkolására. A dal az Egyesült Királyságban a zenei listák élére küzdötte fel magát. Egy korábbi cikkünkben a rasszizmus elleni megmozdulások legütősebb trekkjeiről mi is írtunk. Kettőjük párosa pedig a legjobb férfi hip-hop művész, legjobb új album és előadó díját zsebelték be a BET estéjén. Chris Brown zenei együttműködései révén két kitüntetéssel gazdagodott, míg Megan Thee Stallion a legjobb női hip-hop művész elismerésben részesült. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3