Boris Johnson autója elé vetette magát egy tüntető, balesetet okozott

Boris Johnson brit miniszterelnök balesetet szenvedett, miután egy tüntető az autója elé vetette magát.

Nem sérült meg senki

Boris Johnson egy Jaguárral készült elhagyni a brit parlamentet helyi idő szerint 14:30 perckor, amikor egy Black Lives Matter-tüntető rárontott a konvojra, és az elnök autója elé vetette magát, írja a The Guardian.

boris johnson autoja baleset tuntetes black lives matter
/ Fotó: Daniel Leal-Olivas / AFP

Johnson sofőrje hirtelen fékezett, aminek következtében a mögötte haladó autó belehajtott a kocsijába.

Letartóztatták a tüntetőt

A két autó gyorsan elhagyta a helyszínt, Johnson – aki nem olyan rég gyógyult fel a koronavírusból – kocsiját jól látható horpadás díszítette.

boris johnson baleset tuntetes scaled
Rendőrök épp letartóztatják a Boris Jonhson autója elé vetődött tüntetőt, a háttérben lévő szürke Jaguáron látszik a horpadás / Fotó: Victoria Jones / PA Images / Getty Images

A kocsi elé szaladó férfit letartóztatták.

Boris Johnson’s car collides with convoy vehicle outside Parliament after a man ran in front of it

The Prime Minister has been involved in a car crash outside Parliament. Boris Johnson was said to be in a car leaving the gates of the Palace of Westminster …

A George Floyd halála miatt kialakult és hetek óta tartó amerikai tüntetéshullám Európát is elérte. London után Berlinben is demonstráltak, mind a két fővárosban több embert letartóztattak. A londoni tüntetők történeteiről mi is beszámoltunk, mint az egyikük mondta, a “rasszizmus veszélyesebb, mint a koronavírus.”

Black Lives Matter budapesti tüntetés: “Senki sem szabad, amíg mindenki nem szabad”

George Floyd tragikus halála megrázta az Egyesült Államokat, ahol napok óta zajlanak tüntetések. Azonban világméretűvé duzzadt Londontól kezdve Berlinen keresztül egészen Új-Zélandig szolidaritásukat fejezik ki az utcára szervezett rendezvényeken. Így borítékolható volt, hogy budapesten is megmozdul a tömeg, mint ahogyan az is elkönyvelhető volt, hogy Banksy is megszólal az ügyben.

Ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a fehérek kiváltsága, ebben a cikkben 20 példáról számoltunk be.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból