Az idei Cannes-i Filmfesztivál júliusban kerül megrendezésre

Így az őszi filmes szezon előtt másfél hónappal debütálhatnak a filmek a Cannes-i Filmfesztiválon. 

Talán már ez a végleges dátum a Cannes-i Filmfesztivál időpontjára

Tavaly már alig bírtuk követni, hogyan alakul a Cannes-i Filmfesztivál sorsa a pandémiában. Február végén még arról cikkeztünk, hogy a május közepén megrendezendő eseményen majd hőérzékelő kapuk fogják kiszűrni a koronavírusos fesztiválozókat. Egy hónappal később arról adhattunk hírt, hogy júliusra halasztják. Végül a szervezők úgy döntöttek, hogy a rendezvény elmarad, de ötven film virtuálisan, verseny nélkül bemutatkozhat

cannes filmfesztival 2021

Itt vetítették először nem hivatalosan Wes Anderson The French Dispatch című filmjét, a Pixar animációs moziját, a Lelki ismereteket, amely decemberben a Disney+ streamingcsatornán debütált, valamint Steve McQueen két alkotását, a Lovers Rockot és a Mangrove-ot, amelyeket George Floyd emlékének ajánlott.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Most úgy tűnik, hogy az idei eseményt ugyan megrendezik, de már eleve nyárra, július 6-17-re tűzték ki, írja a The Guardian. A szervezők azonban fontosnak tartották kiemelni, hogy fenntartják maguknak az időpontváltozás jogát a globális járványügyi helyzet függvényében. 

A Variety ugyanakkor megerősítette, hogy a júliusi dátum tűnik a legvalószínűbbnek, és a szervezők is nagyon szeretnének már ismét személyesen fogadni a filmipar kiválóságait.

Ha a koronavírus-járvány alakulása lehetővé teszi, akkor Cannes kicsit több mint egy hónappal előzné meg a nagy őszi filmes seregszemléket: a Velencei, a Telluride és a Torontói Filmfesztiválok mind augusztus végén kezdődnek majd. A Cannes-i Reklámfilmfesztivált viszont az eredeti időpontban, júniusban rendezik.

A szállodai dolgozók nagyon várják már a filmeseket

A tengerparti szállodások kifejezetten megörültek a két nyári nagyrendezvény hírére, hiszen még idén sem számíthatnak a korábban megszokott idegenforgalmi szezonra. A filmfesztiválon pedig rendszerint 200 ezer meghívott vesz részt, akik 200 millió euró összegű forgalmat generálnak a Riviérán.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Thierry Frémaux fesztiváligazgató felvetette azt az ötletet is, hogy hosszabbítsák meg a fesztivál időtartamát arra tekintettel, hogy a járvány miatt számos művészfilm bemutatója elmaradhat, de úgy tűnik, hogy elvetették ezt az elképzelést.

2019-ben Cannes-ban debütált az Élősködők, a Volt egyszer egy Hollywood, Portré a lángoló fiatal lányról, Az Atlantiak, és a Fájdalom és dicsőség

Ami a további nagy filmfesztiválokat illeti, a Sundance ezen a héten kezdődik, és kizárólag virtuális formában látogatható. A hagyományoknak megfelelően februári Berlini Filmfesztivál most két etapban kerül megrendezésre: márciusban virtuálisan, majd júniusban jelenléti formában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból